Gandia serà la seu de la dotzena edició del programa de creació d’empreses turístiques

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la directora general de Turisme, Raquel Huete; el director de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), Francisco Juan, i el cap del Servei de Polítiques Econòmiques, Innovació i Turisme, Carlos Marco, han presentat aquest dimecres la XII edició del Programa de Creació i Impuls d’empreses turístiques, que es desenvoluparà a Gandia a partir del 4 d’octubre i fins a desembre. L’Urbalab de Gandia serà l’escenari d’esta iniciativa, en el marc del projecte “Invat·tur emprèn”, de Turisme Comunitat Valenciana, i en el qual col·labora l’Ajuntament de Gandia. El programa és gratuït i els interessats poden inscriure’s fins al 23 de setembre. L’objectiu és donar suport a noves empreses turístiques innovadores de base tecnològica i també proveïdores de tecnologia per al sector turístic.

“En un moment en què la ciutat de Gandia, de la mà de Turisme Comunitat Valenciana i amb la col·laboració del Campus de la UPV, estem apostant de manera ferma per la gestió turística intel·ligent, no s’entendria que no sumàrem a empreses o a professionals del sector turístic o de les noves tecnologies que, en la mateixa línia que nosaltres, estan esforçant-se per emprendre i pujar-se al carro de la innovació turística. Les ciutats necessitem emprenedors i mercantils amb este perfil perquè els nostres projectes turístics i la nostra filosofia de smart destinations tinguen raó de ser, perquè el turisme intel·ligent és un repte de totes i tots. Com més empreses d’aquestes característiques hi haja, millor serà el posicionament de Gandia com a ciutat innovadora i, a més, serem més competitius”, ha assegurat l’Alcaldessa.

El programa de Creació i impuls d’empreses turístiques va dirigit a emprenedors i projectes que estan en fase de creixement i amb un clar compromís de posar-los en marxa. L’acció, per tant, possibilitarà que idees embrionàries de negoci amb potencial innovador puguen materialitzar-se a la nostra ciutat.

El programa l’imparteixen experts de l’Associació Startup de la Comunitat Valenciana; porta cinc anys en marxa i 200 projectes; i és la primera vegada que es desenvolupa a la ciutat de Gandia. Enguany ja ha estat acollit a València i Alacant i, a partir del 4 d’octubre, Gandia serà la seua seu.

És una acció de col·laboració més de l’Ajuntament de Gandia amb Turisme Comunitat Valenciana, en aquest cas, perquè les empreses turístiques tinguen un marc de referència i creixement en l’àmbit de la innovació i les noves tecnologies.

“A Gandia som molt conscients que el nostre futur passa per la innovació, per això, són nombroses les accions que estem desenvolupant: En dos setmanes tindran lloc les Jornades de Turisme Intel·ligent, que s’inscriuen en el Projecte de Platges Intel·ligents impulsat en les platges de Benidorm, Gandia i Benicàssim, finançat en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre l’Agència Valenciana del Turisme (Turisme Comunitat Valenciana) i la Universitat Politècnica de València (UPV). Altres eixos en què treballem són la Càtedra de Turisme Intel·ligent; Càtedra d’Innovació. Sense oblidar que som Ciutat de la Ciència i la Innovació”. La setmana passada, l’Urbalab Gandia també va acollir la segona edició de l’iCamp Safor, d’un dels campaments tecnològics més atractius del territori valencià i únic a la nostra comarca, el qual s’emmarca en l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local a la Safor.

Per la seua banda, la Directora General de Turisme ha felicitat Gandia per seguir, assegura, “el camí que marquem d’estratègia de turisme intel·ligent. En aquesta ciutat, cada vegada més empreses de base tecnològica apliquen coneixements al turisme”. Huete ha recordat que una destinació turística intel·ligent és aquella en la qual s’aplica la tecnologia tenint en compte el benestar dels turistes. “Apliquem innovació i tecnologia per aconseguir un futur sostenible i inclusiu”.

Jornada informativa

Invat·tur Emprèn és un projecte dissenyat i impulsat per la Agència Valenciana del Turisme, a través del Invat·tur, Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, amb l’objecte de donar suport, fomentar i facilitar l’empreniment i la creació d’empreses competitives en el sector turístic a la Comunitat Valenciana.

Amb més de 200 projectes empresarials i 300 participants, des de l’inici de la seua marxa en 2013, el Programa de Creació i Impuls d’empreses Turístiques de l’Agència Valenciana del Turisme ha donat a conèixer també aquest matí a totes les persones interessades, informació detallada del seu contingut i com participar en un programa que persegueix la millora de la competitivitat del sector i de la transformació digital de la indústria turística de la Comunitat Valenciana.

El programa es dirigeix a persones amb iniciativa emprenedora interessades a descobrir i analitzar noves oportunitats de negoci en el sector turístic:

· Emprenedors amb un projecte d’empresa turística o amb un pla de negoci turístic en desenvolupament.
· Emprenedors amb solucions tecnològiques en desenvolupament que puguen enfocar-se al sector per a la seua transformació digital.
· Empresaris en fase de reciclatge o desenvolupament innovador i/o tecnològic.
· Empreses de recent creació.
· Professionals en procés de cerca de noves oportunitats en el sector turístic
· Públic en etapa d’inserció en el mercat laboral amb idees innovadores en Turisme.

Aquest programa serà conduït per professionals i experts de nivell i avalada experiència en les àrees de noves tecnologies, creativitat, innovació, empreniment, gestió empresarial, lideratge, màrqueting, social mitjana i finançament entre altres matèries, un projecte integral, que ofereix als participants la combinació de tres línies d’actuació:

– Cooperació amb el sistema emprenedor innovador en el sector turístic que facilite contactes entre emprenedors i la creació de sinergies empresarials.

– Assessorar i impulsar als emprenedors amb l’objectiu de crear empreses innovadores i tecnològiques que aporten valor afegit en la competitivitat del sector.
– Realitzar accions paral·leles de suport als emprenedors i empreses de recent creació per al seu accés al mercat, visualització i facilitar contactes.

Et Pot Interessar