18.1 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

L’AVL convoca el II concurs escolar d’escriptura en valencià amb el lema ‘La festa que més t’estimes’

‘La festa que més t’estimes’ és el lema de la segona edició del concurs d’escriptura en valencià per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) que organitza l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb el patrocini i col·laboració d’El Corte Inglés, Caixa Popular, Bioparc i Fundació Bromera.

L’ens normatiu del valencià ha presentat aquest dimecres el certamen, que presenta com a principal novetat el desdoblament en dos categories: una de primer i segon, i una altra tercer i quart d’ESO.

Aquest canvi pretén “equiparar millor les possibilitats de tots els participants i fer del concurs una convocatòria més equànime”, explica a AVL en un comunicat.

Si l’any passat van participar prop de mil alumnes, enguany s’espera augmentar “notablement” eixa xifra.

El tema escollit per a aquesta segona edició també busca “una major complicitat amb el professorat i, sobretot, amb els estudiants per a aconseguir la màxima participació possible”. La temàtica d’enguany es traduirà en una gran mostra de les festes populars i tradicionals del territori valencià.

El concurs està obert en tots els centres de secundària, siguen públics, concertats o privats, i repartirà 7.000 euros entre totes les categories. Els premis es distribuiran entre els centres i els alumnes guanyadors. Una novetat, també d’aquest edició, és la creació d’un quart premi destinat al centre que més treballs o redaccions presenten la convocatòria.

L’AVL ha iniciat hui l’enviament a tots els centres de la Comunitat Valenciana del cartell i de les bases del concurs on s’especifiquen les característiques tècniques i les dates de presentació dels originals, així com la d’entrega dels premis, que serà el dia 24 de novembre en el monestir de Sant Miquel dels Reis.

La iniciativa compta un any més amb el patrocini d’Àmbit Cultural d’El Corte Inglés i Caixa Popular i la col·laboració de Bioparc. La Fundació Bromera s’incorpora enguany al projecte dins de la seua tasca de foment de la lectura en valencià. L’AVL valora el suport d’aquest entitats i empreses al certamen d’escriptura escolar en valencià.

Articles relacionats