14.8 C
Gandia
Dilluns, 29 novembre, 2021

La Fira i Festes acollirà una mostra de les diferents cultures que convivuen a Gandia

El regidor responsable de Polítiques Interculturals, Nahuel González i la responsable de l’Agència PANGEA Intercultural Gandia, Maira Anchundia, han presentat el Festival Multicultural: “Ritmes del Món”, que se celebrarà el dissabte 29 i el diumenge, 30 de setembre, dins la programació de la Fira i Festes 2018 a la plaça Prado, des de les 19.30 h fins a les 23.30 h, organitzat conjuntament per les regidories de Polítiques amb la Ciutadania i Cultura.

“Gandia es mou al ritme que marquen les diferents cultures que conviuen i es relacionen en cada un dels seus barris. Diferents cultures que formen part de la nostra ciutat i l’obrin al món. Cultures que es complementen per convertir a Gandia en una ciutat multicultural, acollidora i inclusiva. I aquesta és la realitat que també volem mostrar durant la Fira, quan ens visiten milers de persones d’arreu del territori valencià”, ha explicat González.

        I és que des de l’Ajuntament consideren fonamental ficar en valor la diversitat cultural de Gandia i donar a conèixer les diferents cultures per mitjà de ritmes i balls tradicionals dels diferents pobles. “A més, fer-ho amb un procés participatiu per implicar a les diferents organitzacions culturals i convertir-les en protagonistes de l’escena multicultural de la festa municipal”, assegura Anchundia.

        En aquest sentit, les associacions que participaran seran:

 

  • L’associació intercultural Acfen presentarà el grup Na Horoto Gandia, que hi realitzarà un ball típic búlgar i altre amb música llatina.
  • L’associació marroquina Basma presentarà el grup Dakka Marrakchina, que hi realitzarà ritmes del Marroc amb els instruments típics del país.
  • L’Associació de la Cultura Eslava de Gandia presentarà el grup folklòric Zabava, que hi farà balls i cançons russes i ucraïneses.
  • L’Associació Cultural Murgandia, amb el seu espectacle de Murga i també presentarà el cantautor uruguaià José Antonio Viña Lalinde, amb el millor cant popular d’Uruguai.
  • L’Associació Fraternidad Juventud Boliviana, que presentarà el seu espectacle de diferents balls tradicionals de Bolívia, Takirari – Toba.
  • El Coro Ruso Perezvón, amb el seu repertori internacional de cançons de diferents orígens: russes, ucraïneses, bielorusses… Cançons populars i folklòriques tradicionals i contemporànies.

Coordinadora d’Associacions d’Immigrants Subsaharians a l’Estranger CAISE, amb el Grup Musical artístic Djimayor.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles