14.3 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

Gandia reprén la celebració del 3 de March dedicada a Ausias March

Gandia reprén la celebració del 3 de March dedicada a Ausias March amb una programació moderna i transformadora. Del 3 al 5 de març es recorda  la data de la mort del poeta de Gandia amb l’estrena d’una cançó original i trencadora inspirada en la seua obra, composta pel grup de música Prozak Soap.

Amb la intenció de promocionar mirades poètiques actuals s’ha programat l’actuació de 10 poetes d’entre 18 i 30 anys, vinguts de diferents llocs de Catalunya, Mallorca i València, els quals faran un recital performatiu acompanyats del grup d’electrovers Jansky.

S’Inaugurarà una exposició fotogràfica dedicada als Cants de mort de March, creada pel fotògraf Pere Huerta i també podrem escoltar una conferència a càrrec de Ferran Garcia-Oliver sobre les dones d’Ausias March.

Saforíssims Societat Literària i les regidories de Cultura i de l’IMAB de l’Ajuntament de Gandia coordinen els actes amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el departament de Turisme, el grup de música ProzakSoap, i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i el patrocini de l’Agència Catalana de Joventut i l’Institut Balear de la Joventut.

Poster Generic 3deMarch copia
ACTES PÚBLICS

DIMECRES 2 DE MARÇ
Roda de premsa. Presentació de la cançó de Prozak Soap amb Joan Palomares. A les 12 h al pati de la biblioteca Municipal de Gandia

DIJOUS 3 DE MARÇ

Publicació de la cançó del 3 de March 2022 en xarxes

Inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Cants de Mort’ de Pere Huerta 19:30 a la Sala Tossal

DIVENDRES 4 DE MARÇ

Conferència ‘Les dones d’Ausias March’ de Ferran Garcia-Oliver 19:30 a la Sala d’Actes Casa de la Cultura Marqués González de Quirós

DISSABTE 5 DE MARÇ

Passeig literari per Gandia 10 h, punt d’inici Hotel Borgia– final: carrer major.

Lectura al carrer de poemes d’Ausias March. 11 h davant de la Placa del Palau dels March (Cafeteria Moreno)

Presentació del poemari Angles del vent de Max Codinach, guanyador del premi Salvador Iborra de Poesia Jove de l’AELC, amb la participació de la poeta Laia Malo i de Teresa Pascual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià 12 h al pati de la Biblioteca Municipal de Gandia.

Show Cooking: “Bullirà el mar com la cassola en forn”. Demostració pública, al carrer, de com es prepara el plat de l’arròs al forn en cassola.
(13.30 h Plaça del Rei Jaume I)

Desori Subversiu Volum 2. Recital de poesia jove i música electrònica, actuació del grup d’electrovers JANSKY i del guanyador i finalistes del premi Salvador Iborra de Poesia Jove de l’AELCMax Codinach,  Marcel  ParcerisaCecilia Navarro, Neus Gómez, Laia Pujol, Aleix Pasqual, Pol Vouillamoz, Eulàlia GallardoMiguel Jiménez i Esther Climent. 19:30 h a la Sala d’Actes Casa de la Cultura Marqués González de Quirós.

Articles relacionats