9.3 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Gandia rep la Medalla de plata al Mèrit social penitenciari

• L’ha recollit aquest matí l’alcalde de mans del Director del Centre d’Inserció social “Torre Espioca” de València, Miguel Ángel Martínez, en un acte que ha tingut lloc a Foment.

• José Manuel Prieto: “És un orgull per a la nostra ciutat rebre aquest reconeixement a un treball conjunt entre l’Ajuntament de Gandia, Institucions Penitenciàries i l’associació Jezrael. Apostant per un model alternatiu al compliment de la pena que permetera la rehabilitació i reeducació dels presos de Gandia; una millor inserció familiar, laboral i comunitària”.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha recollit en nom de la ciutat la Medalla de plata al Mèrit Social Penitenciari i que suposa el reconeixement a un treball conjunt, entre l’Ajuntament de Gandia, Institucions Penitenciàries i l’associació Jezrael, des de fa més d’una dècada, efectuat des de tots els àmbits i “apostant per un model de reinserció que ha donat els seus fruits.

Un model que sempre ha buscat crear una alternativa al compliment de la pena que permetera la rehabilitació i reeducació dels presos de Gandia i possibilitar una millor inserció familiar, laboral i comunitària”, ha assegurat Prieto.

Un treball col·lectiu que es va veure reforçat la legislatura passada amb la creació de l’Oficina de Gestió de Penes i mesures alternatives de Gandia, on el Ministeri de l’Interior va obrir un servei essencial que està oferint una alternativa de reinserció a aquelles persones sobre les quals pesen penes de presó, però a les quals el jutge els permet que les substituïsquen per altra mena d’activitats.

D’aquesta manera, Gandia es va convertir en l’única ciutat de la Comunitat Valenciana que va assumir aquest tipus de recurs sense ser capital de província. Cal recordar que, fins no fa molt, aquest servei estava centralitzat a la Ciutat de la Justícia de València. I, a Gandia, s’ha pogut assolir que els condemnats a treballs en benefici de la comunitat no hagen de desplaçar-se i puguen dur a terme les gestions a la ciutat. “I si hi ha persona a l’ajuntament que va lluitar perquè se cedira el local que es disposa en aquests moments, va ser la regidora Liduvina Gil, qui va apostar pel projecte i va posar tota la seua il·lusió i energia perquè es fera realitat”.

L’alcalde també ha tingut paraules d’agraïment a “l’esforç abnegat” del Pare Miguel Fons, el “capellà dels presos”, “que es va atrevir a obrir a Gandia” la primera unitat dependent del Centre d’Inserció Social de Picassent, perquè presos en tercer grau no hagueren de tornar cada nit a dormir a la presó; a l’associació Jezrael, que va obrir el camí a moltes altres entitats que van seguir el seu exemple de compromís social; als funcionaris de l’Oficina de Gestió de Penes i Mesures Alternatives, que des d’un principi van apostar per vindre a treballar a Gandia i “fan una tasca encomiable”. I, per descomptat, a Institucions penitenciàries i a l’actual director del Centre d’Inserció Social “Torre Espioca” de València, Miguel Ángel Martínez, “per la confiança dipositada amb la nostra ciutat”.

L’acte de lliurament de la medalla ha tingut lloc aquest matí a Foment i ha comptat, a més, amb la presència del Director del Centre d’Inserció social “Torre Espioca” de València, Miguel Ángel Martínez, la Magistrada-Jutge Penal de Gandia, María Prado, la Magistrada, Cristina Torralba, el Lletrat de l’Administració de Justícia, Javier López, el Cap dels Serveis de Gestió de Penes i Mesures Alternatives (SGPMA), Rafael Mora, la regidora, Liduvina Gil, el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, l’edil de Benestar Social, Inma Rodríguez, els portaveus dels grups polítics municipals, el Cap de Policia Local de Gandia, Salvador Morant, l’Intendent de la Policia Local, Vicente Roig, el sacerdot, Miguel Fons, a més de funcionaris de l’oficina de Gandia, entre altres.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats