22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Celebració Dia Mundial de l’Alzheimer a Gandia

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer, Afa la Safor, ha celebrat aquest matí a la plaça Major de Gandia l’acte commemoratiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia que se celebra el 21 de setembre.

La presidenta del col·lectiu Rosa Genís, ha llegit un manifest a la porta de l’Ajuntament, acompanyada per l’alcalde, José Manuel Prieto; i una gran representació de la corporació municipal.

En la seua intervenció, Genís ha reivindicat la commemoració d’aquest dia, que enguany porta per títol “Zero omissions. Zero Alzheimer”. L’eix central de les reivindicacions i propostes que planteja la Confederació Espanyola d’Alzheimer se centren en “la importància del diagnòstic precoç com a punt de partida bàsic i imprescindible per a arribar a temps, no sols en la detecció de casos, sinó, sobretot, en la posada en marxa dels necessaris processos d’intervenció terapèutica que han de dirigir-se al conjunt de la família afectada per l’alzheimer o un altre tipus de demència”. Així mateix, ha explicat, el diagnòstic és l’eina imprescindible per a reduir les alarmants xifres que representa l’infradiagnòstic d’esta malaltia neurodegenerativa que, d’acord amb la Societat Espanyola de Neurologia, pot aconseguir al voltant del 30% de casos sense diagnosticar.

Tot seguit s’ha procedit a la tradicional ‘globotà‘ simbòlica i s’ha desplegat una pancarta commemorativa al balcó de l’Ajuntament.

I aquesta vesprada, a les 20.04 h, s’il·luminarà de verd la façana de l’edifici consistorial.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats