13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia i Tavernes reben el distintiu que les acredita com a ciutats contra la violència de gènere

Gandia i Tavernes han rebut aquest matí, entre altres 49 municipis, el distintiu de la Diputació de València que les acredita com a “Ciutat Contra la Violència de Gènere”. Ha estat durant la reunió constitutiva de la Xarxa de Municipis Valencians contra la Violència de Gènere, de la qual Gandia és membre fundador. A València s’ha traslladat la Vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, i la regidora d’Igualtat de Tavernes, Noèlia Alberola

Milvaques ha mostrat la seua satisfacció “per formar part, juntament altres 49 localitats, d’una xarxa unida, forta per a treballar amb major fermesa contra la xacra que afecta la nostra societat. L’Ajuntament de Gandia durant aquesta legislatura s’ha caracteritzat per la lluita constant contra el terrorisme masclista i anem a continuar fent-ho”.   

La finalitat de la Xarxa és aconseguir una acció més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones que es puga donar en els municipis dependents de la Diputació de València, com també possibilitar una acció coordinada i transversal que assegure una resposta eficaç, ràpida i homogènia en la intervenció amb dones víctimes de maltractaments. Sense oblidar garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés als recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, millorant així la qualitat de vida de les dones i de les dones i dels seus fills i filles que han patit o pateixen violència de gènere.

La creació de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, a més, pretén coordinar el treball que localitats, com la de Tavernes de la Valldigna, ja han dut a terme en esta matèria, optimitzant i potenciant els recursos existents des de les estructures ja creades.

La regidora vallera Noelia Alberola, ha declarat que l’adhesió de Tavernes de la Valldigna a la Xarxa no és sols ja un reconeixement a la tasca empresa per la Regidoria d’Igualtat, sinó a l’aposta de l’Ajuntament de Tavernes per la igualtat com a eix vertebrador de totes les polítiques.

Alberola ha mostrat la satisfacció per la incorporació de Tavernes de la Valldigna a la Xarxa ja que “l’acte de constitució de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere és el reconeixement a la tasca de prevenció, conscienciació i formació que des de l’Ajuntament, mitjançant la Regidoria d’Igualtat, es ve desenvolupant al llarg dels darrers anys. Un impuls per a seguir treballant en eixa direcció i més eines per tal d’aconseguir eradicar la violència masclista a la nostra població.”

Articles relacionats