11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Josep Alandete intervé en el primer acte com a candidat de Compromís a l’alcaldia de Gandia

El candidat de Compromís a l’alcaldia de Gandia, Josep Alandete, es presenta este divendres 23 en un acte organitzat al carrer Tossal, on té la seu Compromís, a les 21:30, en el que intervindran a més d’Alandete, Jacinta Rubio, secretària comarcal de Compromís i Joan Baldoví, el nostre portaveu al Congrés dels Diputats.  En acabar els parlaments hi haurà un sopar de coixinereta i després actuacions musicals de Baraka i Capa de plàstic. L’acte de presentació estava previst fa un mes i es va haver d’ajornar per les pluges.

Alandete s’ha implicat de ben jove en els moviments polítics i socials de Gandia. Va formar part del Col·lectiu Ecològic de la Safor i d’Esquerra Unida de Gandia, integrada el 1983 en la UPV, de la qual va ser secretari local (1987-88). En 2010 l’Assemblea del Bloc li va demanar integrar la candidatura del 2011 en el número 4 i llavors entrà formalment en Compromís, encara que venia col·laborant des del 2008.

En l’àmbit professional, és llicenciat en Filologia Valenciana (1981) així com en Sociologia (2003); també ha cursat estudis d’Econòmiques. En 1983 comença a treballar de professor de Valencià de Batxillerat. Al 1984 n’aprova les primeres oposicions a Catedràtic. Des del 1987 és professor a l’IES Ausiàs March i des del 2002 també ho és de la Universitat Politècnica de València.

En l’àmbit social, ha estat President de l’AV del Centre Històric, membre de la Comissió que impulsa la revisió de la vigent Carta de Participació Ciutadana (2002), que concreta les Consultes Ciutadanes i els Pressupostos Participatius. També ha estat directiu del Gandia Bàsquet i col·laborador com a sociòleg en diversos mitjans de comunicació locals.

Articles relacionats