5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Gandia recorda la Celebració del Dia Mondial sense Tabac

– Hui, 31 de maig de 2020, se celebra el Dia Mundial Sense Tabac a tot el món, per a recordar-nos que la importància i els beneficis de viure en ambients lliures del fum del tabac.

La ciutat de Gandia celebra, un any més, el dia mundial sense tabac, 31 de maig de 2020, reafirmant-se com la ciutat saludable que és i treballant per a, cada vegada més, previndre aquesta greu addicció que tantes i tantes vides s’emporta tots els anys.

És de gran importància seguir celebrant aquest dia perquè els ciutadans i ciutadanes siguen conscients del greu problema de salut que implica posar-se un cigarret a la boca, per a ells i per a la resta. Sobretot la població més vulnerable, que són els i les adolescents, els quals sofreixen les conseqüències del fum del tabac, ja siga per consum d’ells mateixos com per consum dels seus progenitors.

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), que pertany al Departament de Sanitat i Polítiques Saludables de l’Excm. Ajuntament de Gandia (regidora Liduvina Gil); tots els anys s’organitza el CONCURS DE CARTELLS: “GANDIA LLIURE DE FUM DE TABAC” on participa l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de tots els centres educatius de la ciutat. En aquest concurs, els i les adolescents han de crear un dibuix original, en un DIN-A4, que represente el dia mundial sense tabac afegint la frase “Per a mi, el dia mundial sense tabac significa…” la qual han de completar.

“Aquest any, a causa de la pandèmia que estem travessant, no hem pogut desenvolupar el concurs com estava previst, però hem creat un cartell divulgatiu amb la guanyadora del concurs de l’any passat (Andrea Escrivà, Fundació Escolàpies Gandia) per a seguir amb l’estela reivindicativa d’aquest dia tan significatiu. El departament de Sanitat i Polítiques Saludables i, en concret, la UPCCA, segueix treballant per a previndre i conscienciar als i les més joves que el consum de tabac és una pèrdua de temps i de salut, tant física, social com emocional”.

El darrer 20 de maig de 2020 s’acabara la moratòria de l’article 5.5 del RD 579/2017 amb la qual, a partir d’aquesta data, queda prohibida la fabricació, distribució i comercialització de cigarrets i tabac d’embolicar amb un aroma característic. Aquests sabors feien més atractiu el tabac i fomentaven aquesta addicció. Tenia una consumició del 5% per gran part de la població, sobretot la més vulnerable, els i les joves, la qual s’ha posat punt final.

Articles relacionats