Gandia prorrogar 15 dies més la suspensió d’activitats públiques al carrer i espais municipals i paraliza l’activitat als poliesportius municipals

  • Diana Morant: ‘No és moment de celebrar el Nadal a Gandia’
  • L’alcaldessa fa una crida a la responsabilitat personal i col·lectiva per tal d’aturar l’expansió de la COVID 19 a la ciutat.
  • La Junta de Govern Local acorda prorrogar 15 dies més la suspensió o ajornament de totes les activitats públiques organitzades en el carrer i en espais municipals.
  • L’activitat als poliesportius municipals es paralitza, excepte per a federacions esportives.

‘No ens podem permetre celebrar Nadal a Gandia’. Així de contundent ha sigut l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en una declaració institucional extraordinària realitzada després de la Junta de Govern Local celebrada hui 21 de desembre: ‘No és moment de vacances, ni d’analitzar la norma per veure com trampejar-la. Les persones tenim una capacitat individual de presa de decisions; hem patit una pèrdua inassumible de persones majors, el personal sanitari està jugant-se la vida. Si no ho fem per nosaltres, fem-ho pels que estan cuidant-nos’.

L’alcaldessa ha fet una crida a la responsabilitat personal els propers 15 dies, per tal de no agreujar una situació sanitària que ja està molt tensionada: ‘Tenim un contacte molt estret amb Salut Pública i ens comuniquen que ens trobem en una situació gravíssima, no la podem agreujar més. Alguns dies hi ha més de cent positius en COVID-19, que és una barbaritat i la mitjana d’edat de les persones a l’UCI està canviant, és de 45 anys; no és una cosa que estiga passant a altres, ens pot passar a qualsevol’.

Finalment, Morant ha insistit que la corretja de transmissió de la Covid som les persones i, per tant, la única manera de fer front al virus és el nostre comportament “i necessitem que cadascú de nosaltres es cuide perquè cuidem de la nostra població”.

En aquest sentit, també el vicealcalde, Josep Alandete, ha demanat a la ciutadania “un darrer sacrifici per poder celebrar el Nadal de 2021 amb totes i tots a la taula; com més estiguem a casa millor, enguany no podrem seguir les tradicions”.

Per la seua banda, José Manuel Prieto, co-portaveu del govern municipal, ha insistit en que el missatge de l’Ajuntament és ‘Parem’. Per açò es prorroga durant 15 dies la suspensió o ajornament de les activitats públiques organitzades pel consistori i les de les associacions que necessiten autorització municipal o utilitzen espais públics. A més, s’introdueix una nova mesura: se suspèn tota activitat als poliesportius municipals, excepte la de les federacions esportives.

Prieto ha demanat que es trobe l’afecte i calor que es necessita en aquests temps tan durs en el nucli de convivència: ‘No podrem veure als nostres iaios i iaies; amb imaginació intentarem que els més menuts visquen la il·lusió de les festes, amb iniciatives com la relació telemàtica amb els Reis d’Orient. Des de l’Ajuntament volem donar exemple i ser coherents amb el que demanem a la ciutadania. La millor norma hui per hui, en aquesta situació gravíssima, és l’auto-confinament’.

Et Pot Interessar