15.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Gandia organitza un seguit d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

· L’edició d’aquest any posarà èmfasi especialment en els més menuts amb activitats de conscienciació i jocs al Centre Històric i al Grau

· Hi ha més de 270 mòduls d’aparca bicis distribuïts en més de 80 localitzacions diferents que compten amb prop de 600 places

· La iniciativa ‘Art Menut’ portarà a la ciutat activitats de teatre, circ i humor per als més menuts

· El plenari de Consell de la Infància se celebrarà el dia 22 de setembre a les 11 hores de manera telemàtica

El regidor delegat de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau i l’edil delegada de la Infància, Liduvina Gil, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar les activitats que ha organitzat el consistori amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i que tindran un apartat especial per als més petits amb la iniciativa ‘Art Menut’.

En primer lloc, Nacho Arnau ha explicat que les activitats de la setmana de la mobilitat es desenvoluparan del 16 al 22 de setembre, però que tindran continuïtat en el temps fora de la mateixa setmana.

A més de ser una ciutat que s’ha mostrat sensible amb els Objectius 2030, la mobilitat sostenible és una prioritat per aquest Govern com ha quedat de manifest en les últimes actuacions que s’han dut a terme a la Ciutat, no només per l’exitosa conversió en zona de vianants de la primera línia de platja (la Morada), com també pels canvis generats en el Centre Històric i l’esforç que s’està realitzant en l’ampliació de carrils segregats o en la instal·lació de nous aparcaments” va destacar el regidor que va detallar les accions informatives i de sensibilització que es posaran en marxa com la creació d’un inventari d’aparcaments de bicicletes (Gandia compta amb més de 270 mòduls i amb més de 550 places repartides per més de 80 localitzacions diferents), la presentació dels quilòmetres de carril bici segregats i les vies verdes ciclables existents a la ciutat o la posada en marxa del concurs fotogràfic #Midiasincoche.

L’edil Liduvina Gil ha informat de les activitats que es realitzaran en aquest àmbit però adreçades als més menuts i on han participat altres departaments del consistori com els d’Educació o el de Política Festiva.

Art Menut RRSSUna programació que pretén donar resposta, d’una banda a l’adhesió de Gandia a la proposta de Francesco Tonucci creador de la ‘Citá dei bambini‘, on s’exposava que després del confinament, els més menuts haurien de gaudir d’una jornada on els carrers, places i jardins es convertiren en un gran pati i, de l’altra, on es recullen les peticions de membres de Consell de la Infància on es proposava la posada en marxa d’activitats per als xiquets i xiquetes de la ciutat.

D’acord amb aquestes dues premisses, sorgeix la iniciativa ‘Art Menut’ que s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat i que va ser aprovada pel Consell de la Infància celebrat el passat dissabte de forma telemàtica i que pretén donar resposta a aquestes demandes i reafirmar el compromís de Gandia com una ciutat Amiga de la Infància.

D’aquesta manera, Art Menut desenvoluparà la seua activitat els dies 18 i 19 de setembre a les places Tirant i Jaume I a Gandia i a la plaça de la Marina al Grau. Aquestes activitats es completaran amb altres de caràcter itinerant. Al llarg d’aquestes dues jornades, els xiquets i xiquetes de la ciutat gaudiran d’espectacles d’humor, circ, jocs, música o teatre.

Gil ha destacat que totes aquestes activitats es realitzaran amb les màximes mesures de seguretat i guardant les distàncies. “Hem treballat molt per poder estar molt segurs durant la celebració d’aquests espectacles. Cada un d’aquests espectacles tindrà l’aforament limitat”.

Finalment, Liduvina Gil ha informat que el plenari de Consell de la Infància se celebrarà el pròxim dia 22 de setembre a les 11 hores i serà online. “La nostra intenció era que fora presencial i esperàvem poder fer-ho al pati del Palau Ducal però donada la situació que tenim en aquest moment vam decidir fer-ho telemàtic”.

Sobre el Consell de la Infància, l’edil ha informat que “aquelles ciutats que tenen en compte l’opinió dels més menuts tenen més espais de reunió i compten amb més parcs i zones per a vianants” i ha finalitzat la seua intervenció afirmant que “els centres educatius i les administracions locals tenen un paper molt important pel que fa a l’Educació viària. Hem de seguir treballant perquè l’alumnat assumisca entre els seus hàbits aquells comportaments que afavoreixen la seua seguretat en l’entorn viària”.

Articles relacionats