15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Gandia repren les activitats de #CulturaAlsBarris

• Dissabte 19 de setembre, a les 19 h, a la Quadra de Beniopa, hi actuaran Las Libelu. L’activitat és oberta, però l’aforament serà limitat.

• Diumenge 27 de setembre, a les 12.30 h, al parc de Sant Pere, la companyia de teatre Estranya. L’activitat és oberta.

• La intenció del departament de Cultura és dinamitzar els barris amb una programació cultural estable de música, cinema i teatre al llarg de l’any i, alhora, donar suport a un sector castigat durament per la crisi.

• Nahuel González, regidor delegat de Cultura: “La Cultura també és necessària per a dinamitzar els barris i alegrar la vida a la gent en temps difícils. Cada vegada que es reprén una activitat cultural, per al govern local i per a la ciutat és una alegria col·lectiva”.

• Juanjo Giner, director general de Participació Ciutadana: “Una cultura participativa als barris i de forma reflexiva en temps de Covid, ja que hem hagut de repensar els espais, les metodologies, fins i tot els rols de l’espectador i dels artistes. Aquesta potencialitat de descentralitzar la cultura i apropar-la a la ciutadania la té Cultura als barris”.

El regidor delegat de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat del director general de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, ha presentat aquest matí la nova programació del programa municipal “Cultura als barris”, que es reprén després del parèntesi provocat pel confinament.

Des de Cultura volem reprendre’l, perquè en aquests temps és més que necessari apostar per la Cultura, tal com hem fet ja amb les exposicions, el festival Polisònic, el cinema d’estiu solidari als barris, el Palauvisual o, pròximament, la programació del Teatre Serrano. La Cultura també és necessària per a dinamitzar els barris i alegrar la vida a la gent en temps difícils”.

Cada vegada que es reprén una activitat cultural, per al govern local i per a la ciutat és una alegria col·lectiva”, ha assegurat González. Així, les activitats que s’han presentat de música i teatre estaven planificades per a mesos anteriors, però ara es reprenen “amb aquesta filosofia que té l’Ajuntament de Gandia de no suspendre, sinó ajornar”.

En primer lloc, aquest dissabte 19 de setembre, a les 19 h, a la Quadra de Beniopa, hi actuarà Las Libelu– “També a petició de la presidenta de la Junta de Districte. I és que, cal recordar, que es tracta d’un nou espai que pot acollir moltes activitats culturals”, ha indicat González. L’entrada és gratuïta, però hi ha aforament limitat a 120 persones.

Las Libelu som un grup de Gandia que junta el món natural i humà, que pertanyen al mateix sistema, amb les nostres cançons. En aquests temps és molt important recordar aquesta interconnectivitat, ja que el que afecta una persona, afectat a tot el món. Anime la gent a què s’aprope; l’aforament serà limitat, però l’amor il·limitat”, ha explicat la Cris, component del grup format per dones.

I diumenge 27 de setembre, a les 12.30 h, teatre popular, social, de la mà de la companyia Estranya. Serà a Roís de Corella, al parc de sant Pere. “Pensem que els parcs són espais que també cal aprofitar per a programar, amb la col·laboració del departament de Medi Natural, que ho posa tot a punt”, ha indicat l’edil de Cultura.

Som una companyia que busquem sempre espais no convencionals per a actuar-hi. Estem molt agraïts a la iniciativa, perquè necessitem reactivar un sector ja minvat abans de la pandèmia. En concret, portarem un espectacle basat en contes, jocs i cançons populars, una forma d’apropar la cultura valenciana a tots els públics”, ha explicat Albert Marçal, membre d’Estranya.

Finalment, Giner ha ressaltat que és una bona notícia que torne el teatre, el cinema i la música als barris. “Una cultura participativa als barris i de forma reflexiva en temps de Covid, ja que hem hagut de repensar els espais, les metodologies, fins i tot els rols de l’espectador i dels artistes. Aquesta potencialitat de descentralitzar la cultura i apropar-la a la ciutadania la té Cultura als barris”. Estan garantides totes les mesures de seguretat per a cuidar de ciutadania, amb aforaments limitats, desinfecció, control de temperatura…

Articles relacionats