10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Gandia presenta els Premis literaris Ciutat de Gandia 2020

· Els autors guardonats amb els Premis literaris Ciutat de Gandia 2020 agraeixen la implicació de l’Ajuntament i d’Edicions 62 per fer possible els Premis, malgrat les circumstàncies

· José Manuel Prieto: ‘Hem volgut mantindre viva la paraula. En un temps d’incerteses, tenim la certesa de la paraula escrita’

Gandia aposta per la certesa de la paraula escrita en un temps d’incerteses. ‘Hem volgut mantindre viva la paraula, no només amb la convocatòria dels Premis, sinò també amb el seu lliurament. En un temps d’incerteses, tenim la certesa de la paraula escrita’. Així ho afirmat hui el regidor José Manuel Prieto, en la roda de premsa de presentació dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020, que s’ha realitzat hui per videoconferència amb Barcelona.

Les obres presentades han sigut el poemari ‘L’animal que parla’, de Josep –Anton Fernández, LVIII Premi Ausiàs March de Poesia i la novel·la ‘El que em queda de tu’, de Pepa Aguar, XLII Premi Joanot Martorell de Narrativa. Els autors han assistit a la presentació per videoconferència des de les seues ressidències i han agraït la implicació de l’Ajuntament de Gandia i d’Edicions 62 per la cura i l’atenció amb què han fet possible els premis, malgrat les circumstàncies.

Els Premis Literaris Ciutat de Gandia els convoca i gestiona l’IMAB (Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques), organisme autònom de l’Ajuntament de Gandia, del que José Manuel Prieto és regidor delegat. En l’acte de hui hi han participat també des de Gandia, Àlvar Garcia, en el seu darrer acte públic com a director de l’IMAB, ja que es jubila, i Gisela Sendra. Des de Barcelona hi intervenien Pilar Beltran i Jordi Cornudella, d’Edicions 62 (Grup 62), editorial que col·labora en l’organització dels premis i publica les obres guanyadores.

José Manuel Prieto ha felicitat els escriptors i ha lamentat no poder acompanyar-los en persona. També ha agraït el seu esforç a l’IMAB i Edicions 62 per fer possible els premis i ha insistit en l’aposta de Gandia per ser capital literària del País Valencià, amb projectes com la Casa de l’Escriptor i altres iniciatives per projectar la importància dels clàssics de la Safor, tant dins la trama urbana de Gandia com a l’exterior.

Per la seua banda, els editors Pilar Beltran i Jordi Cornudella han agraït la implicació de l’Ajuntament de Gandia, que augura una llarga vida als Premis, i han remarcat el gran valor literari de les obres presentades.

Pel que fa a la novel·la ‘El que queda de tu’, han destacat que se sap de seguida que ‘surt de les tripes, de l’interior’ i també la qualitat del seu llenguatge poètic. Segons Pepa Aguar, l’autora de la novel·la, el relat parteix de la seua pròpia experiència personal, la de sa mare i la de la seua iaia, amb la intenció d’il·luminar-les i traslladar la seua energia i l’emprempta que van deixar.

De ‘L’animal que parla’ , els editors han afirmat que és un llibre esplèndid, transbalsador i que ha sigut un plaer votar-lo i editar-lo. L’autor, Josep Antoni Anton, ha descrit el llenguatge com un límit que no ens permet expressar-ho tot: ‘Plaer i dolor van més enllà de la paraula’.

Articles relacionats