20.6 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

La Conselleria de Sanitat condiciona 280 llits als hospitals de campanya

– Aquests llocs hospitalaris estan concebuts per a derivar a pacients COVID-19 positius amb situació clínica lleu o moderada

– Per províncies, s’han habilitat 80 llits a l’hospital de campanya d’Alacant, altres 80 en el de Castelló i 120 a València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha condicionat un total de 280 llits als hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana per a alleujar la pressió en els departaments de salut més afectats per l’increment d’hospitalitzacions associades al repunt de casos de coronavirus.

Per províncies, s’han habilitat 80 llits a l’hospital de campanya d’Alacant, altres 80 en el de Castelló i 120 a València.

“Aquests llits estan pensats per a derivar a pacients COVID-19 positius, confirmats per PCR, amb situació clínica lleu o moderada, prèviament ingressats en hospital d’aguts. D’aquesta manera, preveiem guanyar-li espai al mateix hospital matriu del qual depén l’hospital de campanya. No es tracta de portar els llits UCI als hospitals de campanya“, ha explicat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

També serviran d’estada i lloc de tractament de pacients que no puguen guardar quarantena o tractament en el seu domicili o amb els seus convivents, així com per a aquells que no puguen ser atesos als seus hospitals de referència per tindre aquests una alta ocupació.

Les patologies que s’atendran als hospitals de campanya seran pacients majors de 18 anys amb ingrés per pneumònia per COVID en fase de resolució de la malaltia (la insuficiència respiratòria ha de poder corregir-se amb fluxos baixos d’oxigen), així com pacients que podrien rebre l’alta hospitalària, però es veuen obligats a romandre temporalment hospitalitzats per impossibilitat de mantindre mesures d’aïllament adequades.

Els criteris per a l’hospitalització i ocupació d’aquests nous llocs hospitalaris seran: proximitat a la zona d’accés, proximitat a les diferents eixides d’emergència, disponibilitat de connexions a la xarxa d’oxigen, mòduls que faciliten les dinàmiques de treball i millor aïllament respecte de fonts de sorolls i llums exteriors.

Per a atendre els llocs hospitalaris condicionats en els tres hospitals de campanya alçats junts als seus hospitals matriu també s’ha previst mobilitzar personal.

En concret, per cada mòdul o control d’infermeria de 22 llits, un total d’11 infermeres i 6 *TCA, a més de zeladors i professionals administratius.

Articles relacionats