18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Gandia presenta el seu dispositiu de neteja per a les Falles

· S’incrementa el servei des del dia 9 fins al 20, amb 10 peons durant la setmana gran, 12 el dia de la Cremà a més d’incorporar altres mitjans tècnics com pales, camions, agranadores i cubes

El regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, ha explicat els diferents punts claus del dispositiu especial de neteja per a les Falles.

Entre els dies 9 i 10 de març es procedirà a desplaçar els contenidors de residus i de recollida selectiva i tornaran al seu lloc el mateix dia 19 i al llarg del 20 de març“, ha començat explicant l’edil. En total, es preveu que hi haja un total de 50 o 60 moviments de contenidors. A més, als casals fallers s’incrementaran els contenidors tant de vidre com de fem i per a facilitar la seua arreplegada es comptarà amb papereres més menudes perquè siga més senzill el seu reciclatge.

Es recomana també que per als dies 14 i 15, per a poder desfer-se de les fustes que protegeixen els ninots una vegada feta la Plantà, es faça ús del Punt Net de l’Ecoparc de Gandia. El servei és gratuït, no es tanca a migdia i l’horari és de 10 a 19 hores“, ha afegit Picornell.

Hi haurà també un increment del servei de neteja, amb 10 peons de vesprada del 16 al 20 de març i sis durant la nit que s’encarregaran de netejar una vegada concloguen les revetles als barris de les comissions falleres.

Pel que fa a l’«Operació Cremà», la distribució és la següent: 12 peons de neteja, tres pales, tres camions, dues agranadores i dues cisternes.

Finalment, el regidor de Serveis Bàsics ha fet una reflexió al voltant de l’ús de l’oli a les xurreries: “Com sabeu, l’oli a diferència del vidre és altament tòxic i, per tant, demane a les parades de xurros que tinguen cura i el depositen als contenidors especials que tenen a la seua disposició per a poder ser respectuosos amb el medi ambient“.

Articles relacionats