5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Gandia presenta el projecte «Torre dels Pares» a la convocatòria de Tallers d’Ocupació 2021

• Per a aquesta edició, que estaria prevista per al període desembre 2021-desembre 2022, i que comptaria amb una dotació al voltant dels 730.000 euros, l’àrea de Polítiques Econòmiques i Ocupació ha escollit com a zona d’actuació, la “Torre dels Pares” amb l’objectiu de recuperar i posar en valor el patrimoni agrari associat històricament al desenvolupament de la ciutat de Gandia. També en un altre espai del municipi de característiques similars, com és l’Alqueria del Gall.

• El projecte, finançat per l’Ajuntament, la Generalitat (Labora) i el Ministeri de Treball, preveu la incorporació, mitjançant un contracte de formació per a l’aprenentatge, de 30 persones en situació d’atur. A través d’aquesta modalitat de formació dual es combinarà formació i experiència que els conduirà a l’obtenció de dos Certificats de professionalitats de nivell 1 i 2 en les branques professionals de jardineria, obra i edificació civil, i administració i serveis.

El Taller d’Ocupació és un programa mixt d’ocupació i formació, que compta amb el finançament de l’Ajuntament de Gandia, de la Generalitat Valenciana a través del Labora i del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i té per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit, a través de la realització d’obres o serveis d’interés general i o social. Aquest programa possibilita a l’alumnat treballador/a la realització d’un treball que, junt amb la formació professional que rep, millora la seua qualificació i per tant afavoreix la inserció laboral. I tot açò es regula mitjançant un contracte per a la formació i l’aprenentatge.

«Per a aquesta edició del Taller d’Ocupació, que estaria prevista per al període desembre 2021-desembre 2022, i que comptaria amb una dotació al voltant dels 730.000 euros, s’ha escollit com a zona d’actuació, la “Torre dels Pares” amb l’objectiu de recuperar i posar en valor el patrimoni agrari associat històricament al desenvolupament de la ciutat de Gandia», ha explicat el regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Ocupació, Ferran Martínez.

El projecte preveu la incorporació, mitjançant un contracte de formació per a l’aprenentatge, de 30 persones en situació d’atur. «A través d’aquesta modalitat de formació dual es combinarà formació i experiència que els conduirà a l’obtenció de dos Certificats de professionalitats de nivell 1 i 2 en les branques professionals de jardineria, obra i edificació civil i administració i serveis».

Cal posar en relleu que aquest projecte d’ocupació té com a objecte d’intervenció la Torre dels Pares i s’emmarca dintre d’un projecte municipal de més gran envergadura. En aquest sentit l’objectiu del Taller d’Ocupació que es presenta, és dur a terme una sèrie d’accions de millora, manteniment i conservació de l’entorn en l’enclavament de Torre dels Pares i en altre espai del municipi de característiques similars, com és l’Alqueria del Gall.

La regidora delegada de Gestió responsable del Territori i Agricultura, Alícia Izquierdo, ha explicat que, en concret, «les actuacions que es desenvoluparan en aquests espais consistiran en la realització de tasques de neteja i reparació de les infraestructures (accessos, edificis i mobiliari públic) i millora de l’entorn (vegetació, camins i sendes), acompanyades amb un altre tipus d’intervencions més especifiques, com per exemple la creació de dos arborètums de grans dimensions de cítrics i fruitals i d’un banc de llavors d’origen local, així com la configuració de bancals condicionats per a la formació de diferents disciplines hortofructícoles».

A la vegada, i en tractar-se l’Alqueria Torre dels Pares d’un Bé d’Interés Cultural, es vol condicionar els accessos d’aquest espai, per afavorir la recepció de visitants i dotar-lo dels elements necessaris com camins, sendes, bancs i ballats, que puguen garantir el desenvolupament d’activitats i el seu ús per part de la ciutadania de Gandia.

D’altra banda, al taller també es treballarà per fer una recopilació d’informació sobre els productors agraris locals i la seua predisposició a la comercialització directa dels productes de la terra als consumidors/res.

Com a responsable dels departaments de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni, Izquierdo ha agraït la nova aposta del regidor Ferran Martínez i del Govern del Serpis per aquest projecte engrescador que continua amb la línia encetada amb tallers anteriors a l’Anella Vella o els Ullals de l’Alqueria del Duc.

Articles relacionats