13.4 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Bellreguard compta, i molt, amb la infantesa

– Bellreguard posa en marxa els Pressupostos Participatius Infantils

– La iniciativa de l’Ajuntament es desenvoluparà al col·legi amb tallers on els alumnes elaboraran les propostes a finançar amb 4.500 euros del pressupost municipal

– L’alumnat votarà entre totes les idees plantejades quines es porten a terme

També els més menuts i menudes tindran a Bellreguard veu i vot a l’hora de decidir una part de les inversions de l’Ajuntament. La darrera reunió del Consell de Participació Ciutadana, l’òrgan que regula els mecanismes participatius al poble, va decidir obrir a la infància el programa de Pressupostos
Participatius.

D’aquesta manera, naixen aquest any 2021 els primers Pressupostos Participatius Infantils de Bellreguard. Per a fer-ho realitat, el govern municipal havia reservat ja als pressupostos de l’exercici corrent una partida de 4.500 euros. Aquesta és la quantitat que es reserva per a executar les iniciatives que plategen i voten els xiquets i xiquetes del poble.

“La participació s’ha de convertir en un hàbit de la ciutadania i entenem que exercint-la des de la infància facilitem un poble més democràtic”, ha assenyalat el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner.

Tot el mecanisme participatiu s’articularà de manera coordinada amb el CEIP Gregori Mayans i Ciscar, on des de mitjans d’abril i fins a mitjans de maig es duran a terme tallers d’elaboració de propostes. Aquests tallers es faran amb l’alumnat de quart, cinqué i sisé de primària, i cadascú dels sis grups (dos de cada curs) consensuarà dos propostes.

En total, per tant, seran 12 les propostes d’actuació que eixiran dels tallers i seran votades per tot l’alumnat del col·legi. Cada alumne deurà triar 3 d’aquestes 12 propostes. Cadascuna d’aquestes requeriran un pressupost màxim de 1.500 euros, de manera que a la finalització de procés es porten a execució un mínim de tres d’elles amb els 4.500 euros previstos al pressupost municipal.

Articles relacionats