18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Gandia presenta el pressupost municipal del 2021 al Ministeri d’Hisenda

· Els comptes municipals contemplen 85.300.000 d’euros d’ingressos i unes despeses que pugen a 84.500.000 d’euros

· Salvador Gregori: “L’actual situació no afectarà departaments com Sanitat, Benestar Social, Serveis Bàsics o Promoció Econòmica”

· Ferran Martínez: “Per primera vegada en més d’una dècada els comptes municipals estaran aprovades en el mes de gener pel plenari”

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori i Ferran Martínez, regidor delegat de l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que aquesta mateixa setmana la Junta de Govern va aprovar el projecte de pressupostos que serà remés al Ministeri d’Hisenda per a la seua convalidació i posterior aprovació per la Comissió d’Hisenda i el plenari municipal. D’aquesta manera, els pressupostos de l’any que seran una realitat durant el pròxim mes de gener.

Gregori ha destacat que el document compta amb l’informe favorable de la Intervenció Municipal i de la Cap de Control Pressupostari de l’Ajuntament. “Per sisena vegada consecutiva, tindrem uns pressupostos legals segons els criteris dels habilitats nacionals” va explicar Gregori qui ha destacat que els comptes d’aquest any enviats a Madrid contemplen 85.300.000 d’euros d’ingressos i unes despeses que ascendeixen a 84,5 milions d’euros, el que deixa 800.000 € de superàvit en haver baixat els ingressos un 0,96% mentre que les despeses es redueixen un 1,05%.

El rigor pressupostari que apliquem preveu la reducció d’ingressos a conseqüència dels efectes de la pandèmia” va destacar el responsable d’Economia, que ha incidit que la reducció d’ingressos no ha afectat departaments claus en l’actual situació com Sanitat, Benestar Social, Serveis bàsics o promoció econòmica” “Entenem que són els pressupostos de la reactivació, ja que marquen els eixos fonamentals d’actuació d’aquest govern“.

A l’espera de l’evolució del primer trimestre i de conéixer el superàvit real d’aquest any, tots els sectors productius i socials afectats per la pandèmia poden ser susceptibles de noves línies d’ajuda que faciliten rellançar la ciutat” va finalitzar Gregori no sense abans agrair “el compromís i la lleialtat de tots els membres de govern per fer possibles aquests comptes“.

Per la seua banda, Ferran Martínez va voler destacar que per primera vegada en més d’una dècada els comptes municipals estaran aprovades en el mes de gener pel plenari. “Per a nosaltres era urgent tindre el pressupost més aviat possible per afrontar els reptes del 2021, un any que estarà marcat pels efectes sanitaris, econòmics i socials provocats per la pandèmia”.

El segon aspecte que ha destacat Martínez ha estat el tractament prioritari de determinades àrees són totes aquelles que guarden relació amb la Salut, el benestar social i el suport als sectors productius. “Els sectors productius no veuran retallades les seues partides, és més, algunes d’aquestes àrees creixeran una mica. Creiem que amb aquest document, estem en disposició d’abordar un futur que a poc a poc supere la pandèmia i inici de la recuperació econòmica”.

Articles relacionats