L’actualització de la incidència del coronavirus als pobles de la Safor no deixa bones notícies

– La Safor no redreça el rumb davant de la pandèmia de Coronavirus

– La millora generalitzada de la majoria de Departaments de Salut de la Comunitat Valenciana no té reflex en l’Àrea de Salut de Gandia.

La Safor contínua en la senda del creixement, el nombre de contagis contínua ascendint, de tal forma, que l’índex de contagis per cada 100 mil habitants està en els 297,26, quan la Comunitat millora té 220,45.

Una situació molt compromesa en la qual es troba el conjunt de la Safor quan hem entrat en un nou pont festiu i s’acosten les festes nadalenques, que solen portar un augment del nombre de contagis, i que ací seria ploure sobre banyat.

La situació és dispar segons poblacions. La zona més afectada per la pandèmia contínua sent la Valldigna, ja que les tres poblacions que la componen continuen superant els 390 contagis per cada 100.000 en els últims 14 dies. Concretament Tavernes amb 395, Simat amb 570 i Benifairó amb 572.

L’estadística general està molt condicionada per la situació cada vegada més alarmant deGandia que en aquesta última actualització ha registrat el major índex de contagis des de l’inici de la pandèmia en col·locar-se amb 395,33 prop de la barrera dels 400, una situació denominada de risc extrem segons catalogació de la UE.

Gandia en xifres absolutes ha registrat des de l’inici de la pandèmia 1577 contagis i en els últims 14 dies manté actius 292, 43 casos més que el 30 de novembre, data de l’última actualització.

Altres poblacions són Vilallonga, Xeraco, Tavernes i Simat que es troben per damunt dels 300 i que per població també perjudiquen la situació general.

La part més positiva és que 9 poblacions tenen zero contagis en els últims 14 dies. Guardamar, Beniflà, Almiserà, Palmera, Alfauir, Castellonet, Piles, Rafelcofer i Barx.

 

 

Et Pot Interessar