17.4 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Gandia presenta el Futur a Fitur: “PELLIS” el xiringito sostenible

– Gandia presenta en Fitur el quiosquet sostenible que serà una realitat a partir de 2025

· La proposta denominada “PELLIS” destaca per presentar un espai flexible i multifuncional que recull la idea del govern municipal de què es tracte d’un quiosquet que es puga usar durant tot l’any.

· Vicent Mascarell: “Turisme i sostenibilitat ja són inseparables perquè hem de conservar els nostres recursos naturals per a poder oferir-los en el futur i un d’ells és la platja”

·Alícia Izquierdo: “Ara queda adaptar les idees i portar-les a la realitat perquè Gandia tinga un nou distintiu original, sostenible i de futur per a la seua platja”

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat per la regidora delegada de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, han comparegut hui en Fitur per a informar de quin ha sigut el projecte guanyador del concurs d’idees per a dissenyar els quiosquets que tindrà Gandia a la seua platja a partir de 2025.

Uns quiosquets que tindran una superfície de 150 metres quadrats i una terrassa d’altres 50 metres quadrats i hauran de ser sostenibles en la seua construcció i respectar l’entorn pròxim.

Vicent Mascarell va voler destacar que des de fa anys, “Gandia ha desenvolupat una estratègica turística lligada a la sostenibilitat i el medi ambient. Turisme i sostenibilitat ja són inseparables perquè hem de conservar els nostres recursos naturals per a poder oferir-los en el futur i un d’ells és la platja.”

Sobre els quiosquets, l’edil delegat de Turisme va afirmar que ja estan incorporats a la platja i que havien de sumar-se a la sostenibilitat. “És un procés que vam posar en marxa juntament amb el Col·legi d’Arquitectes i que persegueix que les construccions que s’instal·len en la dècada vinent siguen un referent”. Sobre les propostes presentades el regidor va destacar que han aportat “molt bones idees per a desenvolupar un gran projecte”.

Quant als projectes destacats i el guanyador, Alícia Izquierdp ha explicat que l’esment d’honor ha sigut per a la proposta “Parpalló”, malgrat no ser viable, recollia molt bones idees quant a la integració en l’entorn, materials utilitzats i eficiència energètica. “És un projecte pensat per a una platja dunar que no es podia aplicar a la platja Nord”.

El segon accèssit va ser per al disseny denominat “Contingències” donada la imatge unitària que donava a totes les parts que integren el “xiringuito”. “És un projecte compacte i molt horitzontal que va presentar una proposta econòmica molt competitiva”-

El primer accèssit va ser per al projecte “Albatros”. Un projecte realitzat per professionals i estudiants d’arquitectura que desenvolupava un sistema modular que era molt pràctic per a donar solucions a problemes d’orientació, per exemple”.

Tal com va anunciar Izquierdo, la proposta denominada “Pellis” ha sigut la que va obtindre millor puntuació gràcies a presentar un espai flexible i multifuncional que recull la idea del govern municipal de què es tracte d’un quiosquet que es puga usar durant tot l’any. Contempla materials lleugers i acabats que afavoreixen la integració amb l’entorn a més de presentar una zona verda amb dunes. A nivell tecnològic la proposta contempla panells fotovoltaics, un sistema de ventilació per evapotranspiració que també contemplava espais multifuncionals.

Gandia presenta el Futur a Fitur

Finalment, la regidora ha destacat que “ara queda adaptar les idees i portar-les a la realitat perquè Gandia tinga un nou distintiu original, sostenible i de futur per a la seua platja”

Articles relacionats