15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia participa en la restauració de la Col·legiata

– Gandia aprova una ajuda de 50.000 € per a redactar el projecte de restauració de la Col·legiata 

– El consistori fa efectiva la primera aportació a la iniciativa on també participen la Diputació de València i la Generalitat Valenciana

La Junta de Govern celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Gandia ha aprovat hui una subvenció de 50.000 € a la Fundació per a la restauració de la Col·legiata de Gandia amb la finalitat de finançar les despeses de redacció del Projecte de restauració del campanar.

El segon punt del document, ha sigut l’aprovació del conveni entre el consistori, la parròquia i la Fundació, per a la realització dels tràmits necessaris per al desenvolupament i execució d’obres de restauració i millora del campanar.

Aquest acord contempla la subscripció d’un conveni plurianual amb el límit màxim d’aportació municipal de 300.000 euros (inclosos els 50.000 euros aprovats hui) per a finançar en total un terç del cost de les actuacions. Els altres dos terços restants seran aportats per la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Tal com ha explicat l’alcalde, José Manuel Prieto, aquesta actuació “és una inversió que es quedarà i perviurà a la commemoració de l’Any Jubilar amb l’esforç de tres administracions i gràcies als compromisos dels presidents de la Generalitat i la Diputació, i d’aquest alcalde” “Amb aquest acord canalitzem els primers 50.000 € que serviran per a finançar la redacció del projecte i començar amb les obres”.
“Adquirim el compromís cívic de restaurar un Bé d’Interés Cultural davant el qual les administracions tenim el deure d’actuar” va finalitzar Prieto.

Per part seua, el vicealcalde Josep Alandete ha afirmat que l’acord suposa el començament de la restauració del campanar de la Seu que es va iniciar des de l’àrea de Patrimoni del consistori i que té el compromís de la Generalitat i la Diputació. “La Col·legiata és un Bé d’Interés Cultural i una construcció emblemàtica de la nostra ciutat amb la qual el govern del Serpis torna a demostrar el seu compromís amb el patrimoni”.

Articles relacionats