10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia modernitza la Tourist Info de la ciutat amb  incorporació de noves tecnologies

· L’oficina situada davant de l’estació de la RENFE ha estat reformada i modernitzada gràcies a una ajuda de 140.000 € de la Diputació de València

· Diana Morant: “Sense l’ens provincial no podríem haver emprés aquest i altres projectes de la ciutat”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director general de turisme, Herick Campos; el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor; i el regidor delegat de turisme a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell; acompanyats pels portaveus dels diferents partits polítics representats al consistori i tècnics municipals han visitat aquest matí les instal·lacions de la recentment reformada oficina de turisme situada davant de l’estació de RENFE.

Aquesta oficina està integrada a la Xarxa Tourist Info-Xarxa d’oficines de turisme de la Comunitat Valenciana des de 1989. En el seu moment va ser la primera oficina de la província de València de la Xarxa Tourist Info i la tercera de la Comunitat Valenciana. A més té la distinció Q d’ICTE des de 2007 i està distingida SICTED des de 2015 i està ubicada en un punt estratègic en el centre de la ciutat. L’actuació ha estat possible gràcies a una inversió propera als 140.000 euros de la Diputació de València.

Després de la visita, l’alcaldessa de Gandia ha incidit que un dels objectius del turisme és la immersió del visitant en la història de la ciutat i que “no hi ha millor manera d’aconseguir aquest objectiu que utilitzant edificis històrics. Mantenir aquesta edificació com a seu de la Tourist info era important per a nosaltres”. Morant ha explicat que després de la inversió, l’espai ha estat dotat amb tecnologia innovadora que permet que es puga obtenir informació des de les pantalles situades a la façana mitjançant codis QR. Ja a l’interior del recinte hi ha un espai destinat a la interactivitat on els visitants coneixeran de primera mà tota la informació de la ciutat mitjançant diversos elements i plataformes que podran descarregar en els seus dispositius.

A més, l’oficina compta amb taules on es realitza una atenció especialitzada en diversos idiomes. “En aquest espai els turistes poden informar-se directament gràcies als agents turístics d’una forma molt més amena i personalitzada”.

Morant ha volgut recordar que la ciutat va poder fer inversions durant la passada legislatura gràcies a l’aposta de la Diputació. “Pràcticament l’únic que vam poder invertir la passada legislatura va ser amb fons de la Diputació de València. Sense l’ens provincial no podríem haver emprés aquest i altres projectes de la ciutat”.

Herick Campos, va recordar que l’oficina de Gandia és la degana de la província i va destacar la importància de comptar amb una xarxa àmplia de Tourist Info basades en estàndards de qualitat, sostenibilitat i d’hospitalitat. “Els equips tècnics d’aquestes oficines ajuden al que la xarxa de la Comunitat Valenciana siga la segona en reconeixements SICTED”.

Campos també ha informat que el Consell ja ha aprovat el conveni entre el consistori i la Secretaria d’Estat de Turisme per al Pla de Sostenibilitat Turística que suposarà gairebé tres milions d’euros d’inversió a aportar entre l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Gandia. El director general de turisme va recordar que en els últims quatre anys han estat gairebé dos milions d’euros els que s’han invertit des del Consell a Gandia en activitats relacionades amb el turisme com a projectes de promoció i formació.

Finalment, Jordi Mayor va incidir que “la Diputació compren que els municipis coneixen millor les seues necessitats i saben en què invertir els fons que la diputació destina. És un encert que part d’aquests recursos s’hagen destinat a aquesta Tourist Info per a posar-la en valor i afrontar el repte que suposarà la nova situació una vegada superem la pandèmia. Mayor va aprofitar la seua intervenció per a anunciar que la Diputació també participarà en 2021 en el Fons destinat a municipis turístics”.

Articles relacionats