10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia ja té data pel començament de les obres del dipòsit de tempestes al Parc Clot de la Mota

– Gandia adjudica el dipòsit de tempestes de Parc Clot de la Mota per 6,4 milions d’euros per acabar amb les inundacions a la platja

· Les obres començaran després de l’estiu i generaran 40 llocs de treball

· El tanc de tempestes subterrani té una capacitat d’11.000 metres cúbics (tres vegades i mitja el volum d’aigua d’una piscina olímpica), i és un dels més grans de la província

· El projecte inclou una plaça de l’Aigua de 7.000 metres quadrats, amb jocs de caràcter singular, jardins i zones d’ombra

· Diana Morant: “Aquest dipòsit de tempestes està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i és l’obra més notable del Pla Director de Clavegueram de Gandia”

· Dionisio García: “Aquesta és una obra essencial per al desenvolupament econòmic de la platja. Amb ella aconseguirem que no hi haja inundacions quan plou i, per tant, que Gandia siga una millor ciutat”

Gandia 6 d’abril de 2021.- Gandia ha adjudicat les obres del dipòsit de tempestes del parc Clot de la Mota, a la platja de Gandia, i s’espera que les obres comencen després de finalitzar l’estiu. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, que ha comparegut al costat de Dionisio García, conseller delegat de Global Omnium / Aigües de València i vicepresident de l’empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals (AAI). En la roda de premsa també han estat presents els representants del govern municipal en el consell d’administració d’Actuacions Ambientals Integrals, Miguel Ángel Picornell, Vicent Mascarell i Alícia Izquierdo, així com el gerent d’Actuacions Ambientals Integrals i director de la zona de Global Omnium / aigües de València, Javier Sanchis, i el tècnic municipal, Josep Blasco.

La nova infraestructura contra inundacions ha estat adjudicada a Pavasal per 6,4 milions d’euros, una quantitat que suposa una gran rebaixa pel que fa a l’import de la licitació, que ascendia a 8,8 milions d’euros. La seua construcció generarà o consolidarà 40 llocs de treball durant els 24 mesos que té de termini d’execució, sent la data de l’inici d’obres al setembre.

El projecte contempla la construcció d’un dels majors tancs d’aquest tipus de tota la província de València, ja que tindrà una capacitat d’11.000 metres cúbics (l’equivalent al volum d’aigua de tres piscines olímpiques i mitja) de manera que pràcticament doblarà l’anterior dipòsit construït en la plaça de Navarra, que tenia 6.000 metres cúbics de capacitat. Es tracta de l’obra més notable del Pla Director de Clavegueram de Gandia, el qual es va iniciar el 1999.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que amb aquesta actuació “donem solució als problemes històrics d’inundacions que pateix la platja, des del mateix parc fins al final de la platja. Una solució que era demandada per veïns i els sectors de l’hostaleria, comerç i hotels”. Es tracta d’una zona que pateix inundacions donada la pendent del terreny, la reduïda grandària dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i el mar, el que dificulta la sortida natural de l’aigua de pluja, entre altres aspectes. A més, aquesta infraestructura evitarà els abocaments d’aigües no tractades en el medi natural en episodis de precipitacions ordinàries.

El projecte no només preveu el dipòsit de tempestes, que anirà soterrat, sinó també una plaça de l’Aigua en una superfície de 7.000 metres quadrats. Aquesta nova esplanada serà un motor d’atracció i de dinamització, convertint aquest lloc en una zona amable per als veïns i visitants. Comptarà amb fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos, a més de zones d’ombra, i instal·lació d’enllumenat, mobiliari i una zona d’equipament juvenil. Només aquesta zona suposarà una inversió de 800.000 euros.

Morant ha incidit que aquest nou projecte s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, i que permet a la ciutat seguir avançant en el model de ciutat amable i sostenible. Aquest dipòsit compleix amb els ODS 6 (aigua neta i sanejament), ODS 9 (innovació i infraestructura) i ODS 11 (ciutats i comunitats sostenibles).

“Tot i la crisi provocada per la pandèmia, Gandia no s’atura i segueix en marxa. Des de l’Ajuntament tenim clar que hem de seguir fent obres que dinamitzen la ciutat. I aquest nou dipòsit és un exemple més dels nombrosos projectes que ja teníem compromesos i que continuaran”, va afirmar l’alcaldessa.

Finalment, Morant va voler agrair el suport incondicional de Global Omnium / Aigües de València amb qui el consistori manté una relació històrica de més de cent anys. “Estan invertint de manera decidida en el cicle integral de l’aigua de Gandia. Per aquesta raó, hem de considerar la importància de la col·laboració publicoprivada en les qüestions de ciutat”.

Per la seua banda, Dionisio García va destacar el paper de Gandia a l’hora d’assumir aquest tipus d’inversions que reverteixen en la ciutadania i milloraren la qualitat de vida. “No és una obra que quede completament a la vista, ja que gran part d’ella estarà sota terra, però és essencial per al desenvolupament econòmic de la platja. L’esforç econòmic és important, però són de les actuacions de les quals no es parla, però que eviten molts problemes. Són actuacions que permeten coses tan normals com que l’aigua arribe ales nostres aixetes o que no hi haja inundacions quan plou, amb el que aconseguirem que Gandia siga millor ciutat del que ja és”.

Articles relacionats