16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Programació d’actes per celebrar el Dia Mundial del Parkinson

– L’Associació de Parkinson Gandia Safor presenta la programació amb motiu del Dia Mundial del Parkinson 2021

La presidenta de l’Associació de Parkinson Gandia Safor, Mari Carmen Escrivá, ha presentat, acompanyada de la regidora de Sanitat, Liduvina Gil; la programació amb motiu del Dia Mundial del Parkinson 2021. Una sèrie d’activitats que s’adapten a la normativa COVID-19 i que tenen com a objectiu visibilitzar la malaltia.

La programació ha arrancat aquest dimarts, 6 d’abril, amb la presentació en roda de premsa dels diversos actes previstos i la lectura del manifest per part de la presidenta de l’entitat que, a més, s’ha retransmés en directe a través de la xarxa social Facebook.

Per divendres, 9 d’abril, tindrà lloc un programa especial amb motiu del Dia Mundial del Parkinson a Onda Cero Gandia a partir de les 12.30 hores a la 104.0 de l’FM amb membres de l’associació, de la Federació Espanyola de Parkinson i més protagonistes.

Ja a la vesprada, es lliurarà la Tulipa d’Or i comptarem amb la conferència de la neuròloga de l’hospital de la Pedrera de Dénia, Gemma Mas, a partir de les 18 hores en directe des del canal de Facebook de l’associació (@ParkinsonGandia).

A més, amb motiu del Dia Mundial del Parkinson 2021, des de l’associació s’ha posat en marxa el projecte ‘Escoles bressol i Parkinson’ per tal de fer visible la malaltia entre els més menuts a través d’un conte que han desenvolupat membres de l’equip de l’associació i que es titula “La màgia de Noa salva el jardí”.

Aquest conte, que es compartirà a l’Escoleta Municipal de Xeraco, compta amb una activitat de dibuix que farà possible un mural ple de tulipes que dibuixaran els més menuts de la llar d’infants. Uns dibuixos que mostrarem a través del nostre web i xarxes socials, i que a més s’exhibiran a la nostra seu.

Una iniciativa que, gràcies al compromís de la regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Gandia, es farà extensiva a Gandia a través del Consell Infantil. Sobre aquesta efemèride, Liduvina Gil ha destacat la importància de seguir informant i conscienciant la població sobre aquesta malaltia, ja que són prop de 8.000 persones les que la pateixen a la Comunitat Valenciana.

“És important que entre tots puguem oferir un tractament personal i integral tal com està realitzant l’associació. Hem d’agrair a Mari Carmen i a totes les persones implicades en aquest projecte el continu treball que desenvolupen”.

Finalment, el diumenge, 11 d’abril, Gandia s’il·luminarà per la malaltia de Parkinson.

Des de l’Associació de Parkinson Gandia Safor volem agrair a totes les entitats que col·laboraran en aquesta nova edició per fer possible aquesta programació tan especial per a totes les persones que formem part de l’APGS.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats