15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia acull el Festival MIRA els dies 9, 10 i 11 d’abril

· El pati de l’Escola Pia, la plaça Tirant i el jardí de la Casa de la Marquesa es convertiran en els escenaris principals de les companyies

· Jose Manuel Prieto: “Les arts poden ser escenificades de manera segura i aquesta edició de Festival MIRA ens servirà com a prova pilot de futurs esdeveniments que puguem celebrar a la ciutat adaptant-nos a les normes que existisquen i de manera segura”

El regidor delegat de Política Festiva i Escena Urbana, Jose Manuel Prieto i Juanjo Payá, coordinador tècnic del Festival MIRA, han presentat aquest matí en roda de premsa l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment cultural que es desenvoluparà a Gandia els dies 9, 10 i 11 d’abril.

Una iniciativa que enguany torna a adaptar-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia i que permetrà a més de 70 programadors culturals provinents de tota Espanya descobrir les últimes novetats en l’àmbit de les tres escèniques de carrer, ja que dels 14 espectacles programats, 9 són estrenes.

Jose Manuel Prieto, ha afirmat que per adaptar-se a la norma i a les restriccions les actuacions es desenvoluparan a l’aire lliure però amb aforament limitat. D’aquesta manera, el pati de l’Escola Pia, la plaça Tirant, el jardí de la Casa de la Marquesa o del Mirador del Serpis es convertiran en els escenaris principals on programadors culturals i les persones que així ho desitgen puguen gaudir de les representacions d’art de carrer amb aforaments compresos entre 200 i 250 persones que estaran acotats i comptaran amb registre d’entrada.

“Les arts poden ser escenificades de manera segura i aquesta edició de Festival MIRA ens servirà com a prova pilot de futurs esdeveniments que puguem celebrar a la ciutat adaptant-nos a les normes que existisquen i de manera segura” va explicar Prieto.

L’edil de Política Festiva i Escena Urbana es va mostrar satisfet amb el fet que Gandia es convertisca en aparador de les arts de carrer per a altres municipis on els programadors culturals contemplen el treball dels artistes de les companyies que participen i va voler agrair la feina dels tècnics municipals a l’hora de fer possible aquesta iniciativa cultural malgrat els condicionants de la COVID-19.

Juanjo Payá ha incidit que bona part de la programació prevista són estrenes. “Això ens dona un plus perquè tots els programadors vinguen a Gandia a gaudir d’aquestes companyies i les puguen contractar després d’haver passat més d’un any on el teatre de carrer ha estat pràcticament inexistent” “Volem demostrar que es pot fer art al carrer i de manera segura per als artistes i el públic amb un control absolut d’aforament. La persona que vinga ha de saber que vindrà a gaudir perquè hem desenvolupat un pla de contingència que garanteix la seguretat de tots”.

Payá va voler agrair a Departament de Política Festiva la seua col·laboració i al departament de Cultura la cessió d’espais per poder desenvolupar la iniciativa independentment de les condicions meteorològiques que es desenvolupen aquest proper cap de setmana. En el cas de pluges, el tècnic municipal ha informat que els possibles canvis que es produïsquen es comunicaran tant a la web (www.mira.gandia.org) com en els codis QR que apareixen a la cartelleria instal·lada per la ciutat.

Articles relacionats