15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia impulsa una nova edició de la Fira de Muntanya de la Safor

• Després de l’èxit de la primera edició, la regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència Climàtica torna a apostar per la iniciativa, que busca promoure el món de la muntanya, més enllà de l’esportiu, des d’un punt de vista paisatgístic, cultural o verd.

• Organitzada enguany pel Centre Excursionista de Gandia, amplia els dies i la programació del 30 de novembre al 3 de desembre, té dues parts diferenciades: 30 de novembre i 1 de desembre al Teatre Serrano, Mostra de Cinema de Muntanya; 2 i 3 de desembre, al Centre Social de Marxuquera: debats; concerts; menjars populars; tallers; excursions; presentacions de llibres; exhibicions dels bombers i altres activitats dels col·lectius comarcals del sector que hi participen.

• Com a novetat, des de demà mateix i fins una setmana abans de la fira, es posa en marxa a Instagram un concurs de fotografia. Qualsevol persona pot penjar-s’hi fotografies relacionades amb la natura i la muntanya, amb el #firamuntanyalasafor i etiquetar @gandiaverda i @firamuntanyalasafor. Es premiaran les tres publicacions amb més «m’agrada».

Alicia Izquierdo Daniel Munoz Toni Peiro fotografia Alex Oltra
Alícia Izquierdo, Daniel Muñoz, Toni Peiró, fotografia Àlex Oltra

La primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència Climàtica, Alícia Izquierdo, acompanyada del Director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, i del president del Centre Excursionista de Gandia (organitzador), Toni Peiró, ha presentat aquesta matí la segona edició de la Fira de Muntanya de la Safor, que es desenvoluparà entre el 30 de novembre i el 3 de desembre al Teatre Serrano i a Marxuquera, el districte forestal de Gandia.

«Després de l’atreviment i l’èxit de l’experiència de l’any passat, recuperem aquest espai d’intercanvi d’experiències, informació i visibilitat al voltant del món de la muntanya, la natura, l’ecologisme…». Enguany organitzada pel Centre Excursionista de Gandia, una entitat històrica i de referència pel que fa a l’excursionisme, l’alpinisme o l’espeleologia. «Enguany serà una fira més llarga i amb més activitats; volem que es consolide i que Gandia siga un referent del sector al País Valencià», ha explicat Izquierdo.

La II Fira de Muntanya vol anar més enllà del que és l’aspecte esportiu i «promoure la muntanya també des del punt vista paisatgístic, cultural o verd», ha assegurat l’organitzador.

Programa

Tot i que la programació d’activitats concretes aniran presentant-se al llarg de les setmanes pròximes, el contingut, igual que l’any passat, té dues parts: Dijous 30 de novembre i divendres 1 de desembre al Teatre Serrano, Mostra de Cinema de Muntanya, amb la projecció de documentals i la participació dels autors/es i persones rellevants de l’excursionisme i l’alpinisme a l’estat. Posteriorment, hi haurà col·loqui amb el públic.

El 2 i 3 de desembre, al Centre Social de Marxuquera, s’hi ha programat xarrades i debats sobre medi ambient, fauna, incendis forestals…; concerts; menjars populars; tallers dels col·lectius comarcals del sector que hi participen; excursions (dissabte i diumenge al matí); presentacions de llibres; exhibició sobre extinció d’incendis a càrrec del Consorci de bombers de València… «Moltes activitats, molt interessants i per això convidem la ciutadania a assistir-hi!», ha expressat el Director general de Medi Natural.

Concurs fotogràfic a Instagram

Una de les principals novetats d’aquesta segona edició és la posada en marxa d’un concurs fotogràfic en Instagram. Des de demà mateix i fins una setmana abans de la fira, les persones interessades poden publicar als seus comptes imatges relacionades amb la natura i la muntanya amb el #firamuntanyalasafor. Han d’etiquetar @gandiaverda i @firamuntanyalasafor. Les tres publicacions amb més «m’agrada» guanyaran una peça de roba del patrocinador del concurs, Tramuntanta Esports.

Articles relacionats