13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Càritas Gandia impulsa un acte de sensibilització del problema de les persones sense llar

• A l’acte de lectura de manifest i batucada ha assistit l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, així com regidors de tots els grups polítics de la corporació municipal. Ha presidit l’acció el president de Càritas Gandia, Juan José Monfort, al costat de membres de la directiva, tècnics i voluntaris de l’entitat.

• En la batucada han participat un total de 160 alumnes dels col·legis Calderón, Carmelites i Cervantes, que s’han unit en este acte de visibilització.

• En el manifest llegit s’ha deixat constància que “l’habitatge constitueix el principal eix de la defensa dels drets humans i de la integració social” i de la necessitat d’“aconseguir la inserció social de totes les persones, per a poder construir una ciutat integradora i cohesionada”.

Un any més, amb motiu de la setmana de Persones sense Llar, des de Càritas Gandia organitzen un acte de sensibilització, en la plaça Major de Gandia per a conscienciar als ciutadans sobre la gran quantitat de persones sense sostre amb els quals convivim dia a dia.

Persones que són ateses diàriament pel programa de persones sense llar de Càritas Gandia i que han augmentat en un 17,5% respecte a les xifres de l’any 2022.

A l’acte de lectura de manifest i batucada ha assistit l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, així com regidors de tots els grups polítics de la corporació municipal. Ha presidit l’acció el president de Càritas Gandia, Juan José Monfort, al costat de membres de la directiva, tècnics i voluntaris de l’entitat.

En la batucada han participat un total de 166 alumnes dels col·legis Calderón, Carmelites i Cervantes, que s’han unit en este acte de visibilització. A ells se’ls ha dedicat unes paraules en el manifest llegit per tècnics i residents del CAI: “Tant de bo algun dia, no siga una utopia pensar en un pla de transició que canvie el sistema d’atenció i que existisca una solució permanent al sensellarisme. Tant de bo algun dia, ningú visquera al carrer”.

En el manifest s’ha deixat constància que “l’habitatge constitueix el principal eix de la defensa dels drets humans i de la integració social, per tant, l’absència d’ella suposa una violació dels drets més elementals: a la vida, a l’habitatge, la integritat física i moral, la salut i el treball. Les persones sense llar manquen d’un habitatge digne, quedant exposats a la violència, el rebuig, la discriminació i l’exclusió social. Cal abordar les solucions, des d’una perspectiva integradora i entenent el sensellarisme com la sinergia de diverses absències: sostre, família, ocupació”.

El manifest ha conclòs amb la reivindicació de la inserció social de totes les persones, per a poder construir una ciutat integradora i cohesionada. “Una ciutat sense invisibles, que afronte les realitats més dures viscudes al carrer, que estenga les seues xarxes per a protegir els més vulnerables i on totes les persones tinguen les mateixes oportunitats”.

Gandia Acte Persones sense llar fotografia Alex Oltra
Gandia, Acte Persones sense llar de Càritas Gandia, fotografia Àlex Oltra

A més de la lectura del manifest, s’ha realitzat un acte simbòlic per part dels usuaris del Centre de Dia i els tècnics dels diferents programes de Càritas, amb la col·locació de diferents peces que han format un gran “Cubo de Rubbik“. En cada peça es feia patent una necessitat de les moltes que té les persones sense llar. El poal s’ha cobert amb una gran xarxa que simbolitza les cobertures a les quals totes les persones haurien de tindre accés i amb les quals Càritas comparteix la seua xarxa.

Finalment, s’ha penjat des del balcó de l’ajuntament un cartell amb el lema “per dignitat, ningú sense llar” i després els residents del CAI han compartit un café amb l’alcalde i regidors del consistori en el saló Laval.

Articles relacionats