9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Gandia impulsa una campanya per a la prevenció de la submissió química

  • Prop de 400 persones participen en una enquesta sobre la prevenció de la submissió química 

· Juana Navarro: “És un treball de tots i totes en el que el departament va a ficar-se al capdavant per aconseguir evitar aquest tipus d’agressions

La Conselleria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, juntament amb el Departament de Sanitat i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Gandia, ha realitzat una enquesta dins d’una campanya sobre la prevenció de la submissió química davant la preocupació ciutadana sobre l’increment d’aquestes pràctiques en altres llocs d’Espanya i la relació directa amb la violència sobre les dones.

296188737 1378110602683619 7380250474490903061 n

A l’Ajuntament de Gandia, sensibilitzats com estem amb aquesta problemàtica, seguirem liderant la consciència ciutadana per evitar que continuen succeint fets d’aquest tipus” ha destacat Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, qui ha informat de les principals conclusions d’aquest estudi on s’han recollit les respostes de prop de 400 persones.

Els principals resultats han estat els següents:
– 6 de cada 10 entrevistats pensen que han augmentat les agressions sexuals als espais d’oci.

– Prop del 84% opinen que el consum de substàncies químiques pot augmentar el risc de patir una agressió o violència sexual cap a les dones.

– 4 de cada 10 entrevistats afirma conéixer algú que ha patit aquest tipus d’agressions. Percentatge similar afirma haver pogut ser víctima involuntària de la ingesta de substàncies químiques realitzades per persones conegudes.

– 57,7% considera que la utilització de la submissió química amb la finalitat d’abusar o agredir sexualment és més freqüent del que es pensa.

– 7 de cada 10 entrevistades consideren que les campanyes de sensibilització són importants i que es deuen dirigir a tota la ciutadania en conjunt.

La regidora ha conclòs afirmant que “és un treball de tots i totes en el que el departament va a ficar-se al capdavant per aconseguir evitar aquest tipus d’agressions“.

Articles relacionats