12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

La Direcció Territorial d’Educació destina quasi 700.000 euros a les obres de l’IES Veles e Vents 

 

· Entre el Pla Edificant i aquesta nova actuació el centre ha rebut inversions per valor d’1.974.855,74 €

· Es tracta d’actuacions per consolidar i reforçar els elements afectats de les façanes de l’edifici

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha informat al Ple del Consell de la declaració d’emergència de les obres de reforç i rehabilitació de les façanes de l’IES Veles e Vents del Grau de Gandia. L’import total per a l’execució de les obres, així com per a l’assistència tècnica de coordinació de seguretat i salut, és de 655.397,33 €, IVA inclòs.

És el resultat d’un estudi per part de l’empresa constructora i tècnics i arquitectes del consistori, que remeten un informe a la Direcció Territorial d’Educació. Aquesta, que s’encarregarà d’assumir el pressupost, l’aprova i determina la necessitat d’escometre de manera urgent una intervenció de consolidació i reforç dels elements afectats en aquestes façanes.

El pla edificant de l’IES Veles e Vents comptava amb una inversió inicial d’1.319.458,41 €. Aquesta xifra s’incrementa a 1.974.855,74 € després de les deficiències a les façanes no contemplades en el primer pressupost. Recordar que l’edifici té una antiguitat de 19 anys i aquests últims problemes poden arribar a ser desfavorables portant al despreniment de les plaquetes.

“La ciutat està d’enhorabona perquè revertim les infraestructures edificatives gràcies a la important inversió que afecta directament en la qualitat de l’ensenyament i la innovació educativa”, ha destacat la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster.

Articles relacionats