15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Gandia impulsa la regulació i foment de instal·lacions de cobertes verdes i terrats vius

  • La proposta de modificació del Pla General de cobertes i terrats verds ja es pot consultar al portal de transparència
  • Amb l’objectiu de redactar una ordenança que regule i fomente la instal·lació de cobertes verdes i terrats vius en edificis existents i de nova planta de la ciutat.

  • Josep Alandete, vicealcalde i regidor d’Urbanisme: “Es tracta de considerar els terrats i les cobertes com un espai d’ús col·lectiu més i, per tant, poder transformar-los àrees verdes per tal de traure el màxim rendiment social, ambiental i energètic a la ciutat”.

  • Decret_consulta_prèvia_TerratsV

El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia informa de que ja es pot consultar al Portal de Transparència de la web municipal l’expedient de modificació del Pla General de cobertes i terrats verds (PP-924. MOD PG). Aquest document exposa la proposta de modificació del Pla General amb el fi de redactar una ordenança que regule i fomente la instal·lació de cobertes verdes i terrats vius en edificis existents i de nova planta de la ciutat.

Amb l’objectiu d’integrar més la natura a Gandia –a banda de millorar els espais públics, jardins i parcs– es pretén recuperar la part més alta dels edificis, un espai privat dels propietaris que no forma part del sistema d’espais verds públics. Per això, la proposta de modificació tracta d’establir una normativa que possibilite considerar els terrats i les cobertes com un espai d’ús col·lectiu més i, per tant, poder transformar-los àrees verdes per tal de traure el màxim rendiment social, ambiental i energètic a la ciutat”, ha explicat el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete.

Els objectius de l’ordenança són l’increment del verd i la biodiversitat; la reducció de la demanda energètica; la promoció de sistemes de producció energètica i d’aprofitament de recursos naturals; i l’adaptació dels edificis i de les ciutats al canvi climàtic. En definitiva, la voluntat principal és treballar perquè la natura i la ciutat interactuen de manera que siga possible consolidar i ampliar una xarxa verda.

El termini de consulta del document serà de vint dies hàbils a comptar des de la inserció de la resolució a l’apartat de Normativa Municipal del Portal Transparència en la web de l’Ajuntament.

Articles relacionats