14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Gandia homenatjarà a les dones de la ciutat any 2021

• Les dones premiades per al 2021 que van estar seleccionades pel Consell Municipal de la Dona són les següents: Isabel García Peiró, Subdirectora d’Infermeria de l’Hospital Francesc de Borja; Vicenta Llorca Climent, destacada escriptora de la Safor i Rosa Orquín Climent, qui destaca per la seua llarga trajectòria com a locutora radiofònica en Cadena SER Gandia.

• Serà el 8 de novembre a les 20.00 h i comptarà amb una actuació musical posterior del grup ‘Las Libelu’. També s’aprofitarà per a homenatjar les dones premiades el 2020: Les Clarisses, Mariles Azcón i Selina Moreno.

• Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives: “Es premiarà a diverses dones de Gandia pel seu compromís vital i professional amb la defensa de la igualtat real”.

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar que el pròxim 6 de novembre el Teatre Serrano acollirà a les 20 h l’homenatge a les dones de la ciutat, en general, i a les dones de referència, en particular, per la seua contribució personal i social amb la lluita per la defensa de la igualtat.

“Es premiarà a diverses dones de Gandia pel seu recorregut professional, la seua trajectòria vital i el seu compromís amb la defensa de la igualtat real entre homes i dones”, ha destacat Navarro, qui ha afegit que l’acte estarà presentat per Puri Naya i comptarà amb una actuació musical posterior del grup ‘Las Libelu’, integrat per Mamen BautistaRosana Nácher i La Cris, qui, a més, presentaran el seu nou disc.

Cartell homenatge DonesLes dones premiades per al 2021 que van estar seleccionades pel Consell Municipal de la Dona són les següents.

• Isabel García Peiró, Subdirectora d’Infermeria de l’Hospital Francesc de Borja, seleccionada per la seua labor com a sanitària que ha estat en primera línia de la lluita contra la COVID-19 i per representar el 80% del col·lectiu professional del centre. “Una dona que va ser valenta i resilient en aquesta època tan dura que hem travessat”, ha fet referència Navarro.

• Vicenta Llorca Climent, destacada escriptora de la Safor.

• Rosa Orquín Climent, qui destaca per la seua llarga trajectòria com a locutora radiofònica en Cadena SER Gandia.

D’altra banda, Navarro ha explicat que l’acte també s’aprofitarà per a retre homenatge a les dones del 2020, cerimònia que es va haver de posposar a causa de la crisi sanitària:

• Les Clarisses: testimoni del patrimoni cultural de la Ciutat Ducal.

• Mariles Azcón, una de les dones referents del feminisme a Gandia.

• Selina Moreno, madrilenya de naixement, però gandiana d’adopció, que va superar fa anys un càncer de mama gràcies a la pràctica de la natació com a vàlvula de fuita.

Els símbols del cartell, elaborat per la il·lustradora Eva Nieto, representen les estrelles que brillen sobre la ignorància i l’obscuritat, una referència a les persones amb aspiracions i desitjos de millora com les dones premiades per “ser un exemple de brillantor i de resiliència al llarg de la seua vida personal i professional”, ha finalitzat l’edil d’Igualat i Diversitat.

Articles relacionats