15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia gaudirà d’un Nadal que complirà estrictament les mesures sanitàries

– Gandia prepara un Nadal de contenció i sense aglomeracions

· No se celebrarà la Cavalcada de la manera tradicional, però els Reis Mags arribaran a la ciutat en helicòpter. Ja han manifestat el seu compromís de visitar totes les barriades de la ciutat.

· Enguany hi haurà més decoració nadalenca als carrers gràcies als acords amb els gremis d’Artistes Fallers i d’Indumentaristes

·Jose Manuel Prieto: “Volem que allà on hi haja una llum es pense i es compre en el xicotet comerç”

El regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto, acompanyat pel director General del departament, Joan Muñoz, han comparegut en roda de premsa per a informar de les línies generals de la programació que el consistori ha preparat per a les festes nadalenques.

En primer lloc, Prieto ha fet referència a les circumstàncies que imposa la pandèmia el que obliga d’una banda a anar adaptant la programació a la situació epidemiològica i per una altra, a adaptar totes les activitats als criteris que es van imposant des de Salut Pública per a evitar la propagació del virus. “Les premisses que es mantindran durant aquestes festes són que hem de contindre’ns en les celebracions i que hem d’evitar les aglomeracions“.

Sobre la base d’aquestes premisses, els actes que s’han programat impossibilitaran que es produïsquen concentracions de persones donat el seu caràcter itinerant. En el cas dels concerts, se seguiran els mateixos i estrictes criteris d’aforament i control que tan bons resultats han donat des que es va reprendre la programació cultural durant l’estiu. “Tal vegada no podem celebrar aquest Nadal com altres vegades, però sí que podrem viure’l d’una manera continguda, segura i, sempre, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries“.

D’altra banda, durant la compareixença s’ha anunciat que la il·luminació nadalenca arrancarà amb l’encesa de les llums el dia 5 de desembre. Una il·luminació que segueix la línia d’anys anteriors i que no es veurà reduïda. “Tenim un contracte amb el seu corresponent plec de condicions i el complirem perquè les empreses del sector tenen factures per a pagar i nòmines que mantenen a moltes famílies” “Volem que allà on hi haja una llum es pense i es compre en el xicotet comerç” va destacar Prieto qui ha informat que tota la il·luminació estarà finalitzada el 10 de desembre.

Sobre la decoració nadalenca, l’edil va informar que s’ha arribat a un acord amb el Gremi d’Artistes Fallers per a instal·lar nous elements decoratius en la plaça del Prado, la plaça Major i en el Mercat ambulant de Nadal. Un altre acord s’ha tancat amb el Gremi d’Indumentaristes els qui s’encarregaran de l’ornamentació de l’arbre nadalenc que s’instal·larà en el Hall de l’Ajuntament de Gandia.

Quant al gruix de les activitats, aquestes començaran el dia 13 de desembre amb el concert de Nadal en la Col·legiata on s’interpretarà el Rèquiem de Mozart.

Sobre la festa de Nit de cap d’any, Prieto ha informat que complint amb les indicacions sanitàries, no se celebrarà com a tal, però que coincidint amb el canvi de l’any es llançarà un castell de focs artificials que no va ser llançat en el seu moment per la suspensió de la Fira i Festes.

Pel que respecta a la Cavalcada dels Reis Mags, s’ha informat no se celebrarà a l’ús, però que Ses Majestats sí que visitaran Gandia i ho faran enguany en un helicòpter que sobrevolarà la ciutat perquè tots els xiquets i xiquetes sapiguen que els Reis Mags ja han arribat a la ciutat. “Els Reis Mags visitaran tots els barris de Gandia i el format que s’ha dissenyat permetrà que Ses Majestats vagen a veure als xiquets i no a l’inrevés. Tot amb l’única intenció d’evitar aglomeracions. La nostra recomanació és que els xiquets isquen eixe dia al balcó per a veure a Ses Majestats o vegen l’arribada i el missatge dels Reis Mags que s’emetrà des de Tele Safor”.

Joan Muñoz va informar que alguns espectacles no se celebraran perquè no s’han pogut assajar o preparar amb anticipació a causa de la pandèmia com són el Cant de la Sibil·la del dia 24 de desembre, el Betlem Monumental de la Casa de la Marquesa o el concert de Pro Música.

El director General també ha informat que els xiquets que deixen la carta als Reis en determinats punts de la ciutat rebran un pendó de tela perquè pengen als seus balcons i que els reis Mags sàpien que allí viu un xiquet.

Articles relacionats