21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Gandia es vist de verd amb la Cursa de la Dona

 

 

• Milers de dones van prendre el diumenge els carrers de Gandia en la XIV Cursa de la Dona Vicky Foods

• La ‘marea verda’ va discórrer per Gandia i Benirredrà en un matí assolellat i amb participants de totes les edats.

• La primera a entrar en meta va ser Andrea Abad, del CA Safor Teika, amb un crono de 21,24 per a una distància de 5,9 km. A més, va haver-hi trofeus per equips.

• L’organització destaca l’èxit de la convocatòria i ja pensa en la 15a edició, que serà molt especial.

Milers de dones de totes les edats van prendre aquest diumenge els carrers de Gandia i Benirredrà en la catorzena edició de la Cursa de la Dona Vicky Foods, en un matí assolellat i amb una temperatura màxima de 25 graus. Una hora i mitja després de donar l’eixida en l’avinguda de les Esclaves encara continuaven entrant dones en la meta d’aquesta veterana carrera popular.

La Cursa l’organitza el Club d’Atletisme Safor Teika amb l’objectiu de fomentar l’esport entre les dones i, a la vista del poder de convocatòria, continua mobilitzant a tota la comarca.

Després de l’entrada de la batucada Kum Kum Trà i d’un breu entrenament previ a càrrec de Miguel Ángel García des d’una plataforma elevada, la “marea verda” de corredores i caminants va eixir a les 10.30 hores al ritme de la cançó “Mediterrània”, de La Fúmiga, i entre paperines de colors groc i blau com a gest de solidaritat i pacifista contra la guerra d’Ucraïna. Els “speakers” de la carrera van ser els periodistes Puri Naya i Xavi Blasco.

La Cursa es va endinsar per Benirredrà en el seu primer quilòmetre, va travessar el passeig de les Germanies i la plaça del Prat per a dirigir-se cap al Museu Faller i d’allí de tornada al barri de Benipeixcar, en total quasi 6 quilòmetres.

No va faltar l’animació al llarg de tot el recorregut, amb batucades, xarangues i discomòbils, i en el cas de Benirredrà, amb la implicació de veïns, la comissió fallera, la banda de música i la xaranga.

Les tres primeres dones a arribar a meta pertanyien al Club d’Atletisme Safor Teika. La guanyadora absoluta va ser Andrea Abad, que havia sigut segona en l’edició de 2022. Va parar el crono en 21 minuts i 24 segons. En segon lloc, va quedar Marina Camps, amb un temps de 21,45, i tercera va ser Neus Sansaloni, amb 22,03. Quarta va ser Carla Breco (22,14) i cinquena Lluna Villar, qui, amb quasi 15 anys, va fer un crono de 22,48.

Però, a més, va haver-hi molts més trofeus per equips, cosa que li dona a aquesta carrera un toc més divertit i especial.

Per a finalitzar va haver-hi una sessió de zumba a càrrec de Pamela Gregori, i després d’això el lliurament de trofeus, amb representants de les signatures patrocinadores i autoritats municipals. També es va acostar a l’esdeveniment, un any més, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya.

Per la 15a edició

La carrera va discórrer sense incidents.“Aquesta Cursa ha sigut tot un èxit, amb una altíssima participació. Catorze edicions després de la primera carrera, que reunia 400 participants, l’alegria amb la qual continuen entrant les dones en meta, i de diverses generacions, ens dona forces per a organitzar l’any que ve la 15 edició, que serà molt especial”, va valorar la gestora del club, Lidia Belada. També va agrair en nom del club a Protecció Civil, als agents de la Policia Local, “i als nombrosos voluntaris que van realitzar la seua labor de manera coordinada i a la perfecció”.

Els veïns de Benipeixcar van repartir en meta les bosses d’avituallament que havien empaquetat amb obstinació uns dies abans; i els xiquets i pares de l’escola del CA Safor Teika, així com els voluntaris d’Espurna i Asmisaf, van entregar botelles d’aigua en el km 3, a l’altura del carrer Sant Francesc de Borja. També va haver-hi repartiment de gelats i taronges. En definitiva, tota una ciutat bolcada per a enaltir i visibilitzar un any més el paper de l’esport femení.

Enguany l’aportació solidària de les corredores anava destinada a la lluita contra el càncer de mama metastàtic, ajudant a finançar la investigació que està desenvolupant un equip de l’IVO liderat per l’oncòleg gandià Joaquín Gavilà.

Articles relacionats