GANDIA ELABORA UN PRESSUPOST AMB UN SUPERÀVIT DE 16 MILIONS QUE ANIRÀ DESTINAT A PAGAR A PROVEÏDORS

Salvador Gregori, coordinador d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, ha informat de que els pressupostos municipals de 2016 estan elaborats de fa un mes i ara negocien amb la Diputació de València per tractar d’obtenir nous ingressos i suavitzar els grans ajustos que cal fer i que ordena el Ministeri d’Economia.
Davant les crítiques de tardança que han fet des del Partit Popular, Gregori ha recordat que “ells aprovaren els seus primers pressupostos el 29 de març del 2012, per tant no anem desencaminats, tenint en compte que ara la situació és més delicada que quan la varen arreplegar ells. No es incapacitat, estem fent un pressupostos que ens permeten complir diversos objectius. Primer, que el Ministeri els aprove gràcies a l’aplicació del Pla d’Ajust aprovat. Segon, no volem ficcions pressupostàries que acaben declarant-los il•legals com ha passat amb els del PP. Els del 2013 foren il•legals, els del 2014 porten el mateix camí i el dels 2015 no s’atreviren a aprovar-los”.

 

El coordinador d’Economia i Hisenda ha afegit que «estem intervinguts per culpa del Partit Popular», a qui acusa de «pujar els impostos un 21% i a pesar d’això van incrementar el deute de la ciutat, en 4 anys, en 120 milions d’euros. Són el partit que més ha endeutat a la ciutat en menys temps”.
El futur econòmic per a la ciutat de Gandia, segons Gregori, passa per l’austeritat i pagar el que es deu. Com ha explicat, “els 16 milions que anem a tindre de superàvit, 8 milions per incrementar impostos i altres 8 per una baixada de la despesa, que s’havia fet enorme degut a la gestió del PP, eixos 16 milions d’euros no estan per anar baixant els impostos, sinó estan per anar tornant els diners que Gandia deu. Els dos primers anys anem a pagar als proveïdors, que el PP ha deixat penjats amb 80 milions de deute no financer. Ficar-nos al dia amb els proveïdors, calculem que no serà fins a finals del 2017, després eixos diners serviran per anar pagant el deute. Eixe serà el destí del superàvit de la ciutat, rebaixar el deute al voltant de 60 milions d’euros en aquesta legislatura, però es que se’n deuen 330 milions d’euros, per això el Pla d’Ajust està fet fins al 2032. Esta ruïna és per culpa del Partit Popular, al 2012 ells hagueren tingut que aplicar un Pla Econòmic i Financer i no ho van fer. Per aquests fets Guillermo Barber i Arturo Torró (regidor i exalcalde del PP) probablement hauran d’acabar asseguts a la banqueta dels acusats”.
Pel que fa a les declaracions del regidor del PP Guillermo Barber, l’assessor socialistaha assegurat que aquest tipus de propostes, de “pacte de ciutat”, no són creïbles i pretenen amagar la greu situació judicial que travessa el Partit Popular: “Ens crida l’atenció que ara demanen un pacte per la ciutat, després que ells han gestionat durant 4 anys sense escoltar, sense demanar opinions a ningú i fent el que els ha donat la gana. Trobe que ara tenen por per tot els processos que van apareixent als jutjats. Estan pressionant a altres formacions, intenten desviar l’atenció per temes com la responsabilitat social que poden tindre per IPG i altres assumptes. Estan tractant de tapar les seues vergonyes”.

Et Pot Interessar