18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia destinarà més recursos per al Pla Respecte i continuarà impulsant les inversions

 

– Gandia inicia el nou curs polític amb inversions en marxa i més recursos per al Pla Respecte

· El Mercat del Prado millorarà la seua competitivitat gràcies a una inversió de 2 milions d’euros procedents dels fons Next Generation

· El govern de Gandia ja ha posat en marxa la licitació del projecte de finalització del polígon de Sanxo Llop

· El Pla Respecte comptarà amb més recursos. S’incrementen les sancions per tirar trastos al carrer sense avisar al servei de recollida

· El pressupost de 2024 contemplarà un augment per a la millora de les contractes de neteja i parcs i jardins

 L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto ha anunciat aquest matí, en una trobada que ha mantingut amb representants dels mitjans de comunicació amb motiu de l’inici del nou curs polític, la imminent posada en marxa de diverses mesures en l’àmbit municipal destinades a l’atracció d’inversions, la generació d’oportunitats, la creació de riquesa i la millora de la convivència.

Quant a les inversions, Prieto ha incidit en la importància dels fons Next Generation a l’hora de generar noves oportunitats. En total i fins al moment, Gandia ja té autoritzades inversions per valor de 25 milions d’euros per a diferents projectes i aspira al fet que en els pròxims mesos aquesta xifra puga arribar als quasi 30 milions d’euros.

“Estem desenvolupant un treball important per a gestionar aquests fons que tenen un període d’execució limitat i fixat pel Govern d’Espanya i l’estem fent amb ambició i també amb racionalitat per a arribar a 2026 amb tots els projectes perfectament executats, que repercutiran en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’aquesta ciutat” va destacar l’alcalde, qui ha ressaltat la importància del projecte de millora de la competitivitat, la innovació i la modernització del Mercat municipal de la plaça Prado de Gandia que compta amb un pressupost de dos milions d’euros.

La intervenció suposarà reformar i ampliar la zona de venda, aspecte al qual es destinarà gran part del pressupost, i modernitzar l’equipament i la tecnologia, per a fer-lo més atractiu per als clients i al mateix temps més senzill de gestionar.
Està previst que els treballs puguen començar a principis del pròxim any i que s prolonguen al llarg de sis mesos.

Durant la trobada, l’alcalde també ha explicat que ja s’ha iniciat la licitació del projecte de finalització del polígon de Sanxo Llop després d’un intens treball per a desbloquejar la situació urbanística. Una licitació xifrada en 17,5 milions d’euros i que s’espera que estiga adjudicada abans de finalitzar l’any. L’inici de les obres el pròxim any suposarà posar en marxa les urbanitzacions i que es comence a donar llicències d’obra. Entre les més importants, l’alcalde ha destacat la residència per a discapacitats que ja està prevista i que suposarà també una inversió de 4,5 milions d’euros.

“L’inici de les obres suposarà un atractiu més per a les empreses que vulguen instal·lar-se a Gandia, sobretot les del sector sociosanitari, que moltes vegades han mostrat interés per la nostra ciutat. A més, es tracta d’un polígon estratègic perquè millore la comunicació amb l’Hospital” va expressar la primera autoritat municipal.

PLA RESPECTE

Pel que fa al Pla Respecte iniciat fa un any, Prieto ha informat que ha augmentat l’eficàcia en la detecció d’incidències (passant d’un 76% a un 86%) i que la brigada de resposta ràpida ha donat molt bons resultats, ja que també ha servit per a detectar incidències que d’una altra manera no s’estaven contemplant.

Una altra de les potes del Pla Respecte és la Policia de Proximitat que es veurà reforçada amb la incorporació de huit nous agents, sobretot en el torn de vesprada, a més de sumar més efectius pel manteniment de la ciutat gràcies al Pla d’Ocupació. En aquesta línia de reforçar la neteja i el manteniment dels carrers, s’ha avançat que el pròxim pressupost municipal comptarà amb un augment destinat a reforçar les grans contractes d’aquesta ciutat: neteja i jardins.

Finalment, també s’iniciarà una nova campanya de conscienciació a través de la Policia de Proximitat per a recordar la normativa de neteja de deposicions i dejeccions de les mascotes. Després d’aquesta campanya, es reprendran els processos sancionadors a les persones que no complisquen la normativa.

En aquesta línia, també s’ha informat que la sanció per abandonar trastos i mobles al carrer sense avisar al consistori passarà de lleu a greu, la qual cosa canviarà l’import de les multes, passant de ser de fins a 750 a entre 750 i 1000 euros.

“No tenim una finalitat recaptatòria amb aquestes mesures, sinó de consciència perquè tots i totes tinguem una ciutat millor. Per això, la gent que incomplisca la normativa i continue embrutant el carrer podrà canviar la sanció per treballs en benefici de la comunitat, sempre que existisca consentiment i sense caràcter obligatori. L’incivisme d’uns pocs no pot embrutar el bon comportament d’una gran majoria ciutadana”.

Articles relacionats