18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

Gandia demana respecte als espais naturals durant les celebracions de Pasqua

L’Ajuntament de Gandia ha demanat la col·laboració de la ciutadania que els dies de Pasqua acudisca als diferents espais naturals del terme municipal per fer compatible gaudir de la natura amb la conservació mediambiental. De fet, s’ho han pres seriosament i han muntat un operatiu espacial que han presentat els regidors de Gestió Responsable del Territori i Trànsit i Seguretat Ciutadana, Xavier Ródenas i Àngels Pérez, respectivament, juntament el cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta. 

“Durant la Pasqua els nostres espais naturals suporten la major pressió de l’any, amb la visita de milers de persones. Són espais molt sensibles i sovint no estan suficientment protegits”, ha assegurat Ródenas. És per aquesta raó, que es pretén donar solució, per exemple, a la zona dels Ullals de l’Alqueria del Duc on s’hi han habilitat i senyalitzat 3 espais o àrees exclusives per al pic-nic. La resta quedaria lliure només per a passejar-la. També, gràcies a la col·laboració de 2 veïns s’han creat dos espais nous per a l’aparcament. D’igual manera, s’incrementen els banys públics. Hi haurpa instal·lats dos a l’Alqueria del Duc i altres 2 a les zones de pic-nic.

    Quatre voluntaris ajudaran a la Policia Local a regular el trànsit i informaran de les normes d’ús de l’espai natural. També comptabilitzaran el nombre de vehicles per tindre estadístiques del nombre de visitants.

    Com a novetat, el Centre d’Interpretació de la Marjal obrirà tots els dies en horari de matí i vesprada. A més, una monitora recorrerà les zones de pic-nic informant i animant els visitants a acudir-hi.

    El dispositiu també s’ampliarà a altres espais naturals sensibles com els parcs de Santa Anna, Beniopa, Marxuquera o el paratge natural municipal Parpalló-Borrell.

    El trànsit s’hi vorà afectat de la següent manera: Els dies 16, 17, 23 i 24 d’abril, des de les 9 h fins les 21 h:

  • Zona Alqueria del Duc (a la imatge): Quedarà en un sol sentit de circulació els següents vials: Camí de l’Alqueria del Duc (des del Camí de l’Alqueria de Potes fins l’Alqueria del Duc (CDT), sentit Alqueria del Duc); Camí des de l’Alqueria del Duc (CDT) fins el Molí de Santa Maria (sentit Molí de Santa María); Camí de la Rodona (des del Camí Alqueria Potes fins al carrer Degans, sentit carrer Degans).
  • Zona Ermita de Marxuquera: Quedarà en un sol sentit de circulació els següents vials: Camí de Pinet (des del Camí Assagador de l’Ermita fins Carretera CV-675 ( Gandia-Barx ), sentit Carretera CV-675); Camí Assagador de l’Ermita (des de l’Ermita fins el Camí Pinet, sentit Camí Pinet)

Finalment, des de l’Ajuntament es recorda que de dijous a dimarts està prohibida la crema agrícola, així com encendre fogueres i fer barbacoes fora de les zones habilitades amb l’objectiu d’evitar els incendis forestals.

Articles relacionats