15.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Gandia continuara donat el Servei d’Ajuda a domicili

– Gandia destinarà 320.000 € al Servei d’Ajuda a domicili i el de Servei d’Ajuda a domicili per a la Dependència 

· La Junta de Govern aprova una partida de 51.000 € per a les ajudes de caràcter assistencial i excepcionals en els menjadors escolars

 La regidora Carmen Fuster ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar de sengles acords als quals es va arribar en la Junta de Govern celebrada ahir i que afecten els dos departaments que dirigeix.

Quant al departament de Benestar Social, Fuster ha informat que la Junta de Govern va aprovar l’expedient de contractació destinat a prestar el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) i el de Servei d’Ajuda a domicili per a la Dependència.

Amb aquest servei el consistori presta un servei d’atenció integral necessari perquè les persones amb alguna mena de dependència puguen continuar amb la seua vida propiciant el seu benestar personal. Un servei que s’ha prestat des del consistori des de fa vint anys i que actualment atén un total de 50 famílies.

La proposta compta amb un pressupost d’adjudicació de 320.000 € (IVA inclòs). La validesa de l’acord serà per dos anys amb possibilitat de prorrogar-lo per tres anys més i en aquest cas l’import del contracte superaria els 800.000 €.

Fuster ha explicat que aquesta quantitat ve subvencionada íntegrament per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que des del consistori “continuarem apostant per aquestes polítiques perquè ajuden a persones que, per diverses raons, no poden valdre’s per si mateixes durant la seua jornada diària“.

Quant a l’àmbit de l’educació, l’edil ha informat que també s’han aprovat els criteris i condicions per a la concessió de manera directa i excepcional d’ajudes per al servei de menjador escolar durant el curs 2020-2021.

L’edil delegada d’Educació ha explicat que a més de les ajudes que ofereix la Conselleria en forma de beques, des de l’Ajuntament de Gandia s’ofereixen unes altres de caràcter assistencial i excepcionals destinades a emplenar les de la Conselleria. En total s’ha pressupostat per a aquest curs un total de 51.000 € que ahir van ser aprovats en Junta de Govern. “Aquestes beques es concedeixen de manera directa i excepcional i tenen una quantia màxima i diària de 4,25 € per al menjador i 2,12 € per a transport. Tal com ha explicat Fuster, les ajudes s’adjudiquen després de realitzar-se la corresponent avaluació per part dels Tècnics de Serveis Socials i les persones que integren les direccions dels Centres Educatius que són els qui en moltes ocasions coneixen millor la realitat dels alumnes”. L’any passat, 140 alumnes de la ciutat es van beneficiar d’aquestes ajudes.

Articles relacionats