23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Gandia competirà per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidreo

– Gandia competirà aquest estiu amb fins a 39 municipis de la Comunitat Valenciana per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera de Ecovidrio

– Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al mateix consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

• Un total de 250 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i Ecovidrio.

• Calp i El Campello van resultar guanyadors de l’última edició i competiran per revalidar una de les dues Banderes que Ecovidrio lliura en la Comunitat Valenciana.

• Durant la campanya Ecovidrio llançarà l’I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes en la Comunitat Valenciana i premiarà als dos quiosquets de la regió més compromesos amb l’economia circular i la protecció del nostre entorn.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Moviment Banderes Verdes. Aquesta iniciativa té com a objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 39 municipis de la Comunitat Valenciana, als quals s’ha unit l’Ajuntament de Gandia i 250 establiments d’hostaleria de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a arrabassar la Bandera Verda a Calp i El Campello, guanyadors de l’última edició.

La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d’agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera en les nostres costes

Ecovidrio ha posat en marxa el primer estudi de camp per a conéixer el nivell d’implantació de les mesures de sostenibilitat que apliquen els bars i restaurants costaners en la Comunitat Valenciana.

Les enquestes les realitzaran educadors ambientals de manera presencial durant el mes de juliol i aconseguirà un univers de 2.315 establiments entre bars, quiosquets i restaurants de la Comunitat Valenciana.

Alguns dels àmbits que s’analitzaran seran la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica o el consum responsable. En un context d’emergència climàtica, serà possible comptar amb una fotografia del sector en aquest àmbit i compartir casos d’èxit i bones pràctiques escalables.

En finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà als establiments més madurs en la gestió ambiental de la seua activitat.

Banderes Verdes: es consolida el moviment a favor de la sostenibilitat en les nostres costes

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança de *Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, en l’àmbit nacional, aquesta campanya es desenvolupa en 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de quasi 15.000 establiments hostalers.

Almeria, Mojácar, Castelldefels, Torroella de Montgrí – l’Estartit, El Campello, Calp, Cartagena i Sant Antoni de Portmany van ser els huit reconeguts pel seu activisme en favor de l’economia circular i la recuperació verda l’any passat i competiran per revalidar el reconeixement.

Gràcies al moviment Banderes Verdes en 2021 es van recollir 31.045 tones d’envasos de vidre, en les 127 localitats costaneres participants, el posterior reciclatge de les quals va aconseguir evitar l’emissió de 17.700 tones de CO₂, com ara retirar 8.000 cotxes de la circulació durant un any.

Articles relacionats