GANDIA COMMEMORA LA SETMANA DE LA LLUITA CAMPEROLA AMB XARRADES, TALLERS I MERCATS DE PROXIMITAT

El 17 d’abril es commemora la data de l’assassinat de 19 camperols sense terra que reclamaven el seu accés al camp i a la justícia, en l’any 1996 en “Eldorado dos Carajás”, a Brasil. Un crim que segueix impune a hores d’ara. Una efemèride que s’aprofita a moltes ciutats d’arreu del món per recordar el succés i reivindicar el paper al present i al futur del sector agrícola.

A Gandia, per primera vegada s’ha programat tot un seguit d’activitats des de l’àrea de Gestió Responsable del Territori, en col•laboració amb els dos principals sindicats agraris valencianes i altres associacions i col•lectius relacionats amb el camp. La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo (en nom del regidor Xavier Ródenas) ha presentat aquest divendres davant els mitjans de comunicació la I Setmana de la Lluita Camperola a Gandia.

 

Així, demà divendres, 2 d’abril, està previst un Taller familiar de Llana Guirra, a càrrec del Col•lectiu l’Esquella. A les 11 h, a la plaça dels Colomets.

El 5 d’abril, AVA organitza una xarrada informativa sobre les “Ajudes a joves agricultors i la Política Agrària Comú”. A les 19.30 h, a la Casa de la Marquesa. Izquierdo ha recordat que la Generalitat ha ofertat una línia d’ajudes de10 milions d’euros per a persones entre 18 i 40 anys i joves emprenedors.

També a la Casa de la Marquesa, el dia 7: “TTIP i agricultura: El camp tancat per defunció”, amb Sandra Soutto (No al TTIP Castelló-ATTAC Castelló) i Joanma Mesado (Secretari Tècnic de la Unió de Llauradors). A les 18 hores.

El 9 d’abril, a les 12 hores, hi ha previst al jardí de la Marquesa un Tast i venda de productes locals de proximitat, a càrrec de La Sembra i Escola de la Terra.

L’11 i 12 d’abril, als Horts Socials del Pont de Ferro, de 16 a 20 h, La Sembra impartirà un Curs d’Agricultura Ecològica als Horts Socials. Cal inscripció prèvia al 962 95 99 50) i el preu és de 8€.

Finalment, el 13 d’abril es projectarà a la Casa de la Marquesa, a partir de les 19.30 h, el documental “La Revolució del cabàs”. L’acte comptarà amb la presència dels seus autors: Alejandra Mengual i Gonzalo Blanco.

Els actes estan organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Gandia (àrea de Gestió Responsable del Territori), el Col•lectiu Esquella, la Unió de Llauradors i Ramaders, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), l’Escola de la Terra i l’Aula d’Agricultura Gandia.

Et Pot Interessar