11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia ciutat pionera a la Comunitat Valenciana en la creació d’una microreserva de papallones

· El departament de Gestió responsable del Territori presentarà la iniciativa aquest dissabte 7 de desembre, a partir de les 10 h, al Centre d’Interpretació del paratge natural municipal de Parpalló-Borrell. A les 11.30 h, està prevista una passejada interpretativa fins a la microreserva.

· La microreserva de papallones naix com una de les accions de regeneració de la zona afectada per l’incendi per afavorir la comunitat d’insectes. És la primera microreserva d’aquestes característiques al territori valencià, gràcies a l’associació Zerinthya, assessors i impulsors i experts en l’estudi, divulgació i conservació de les papallones.

Microreserva Papallones GandiaLa regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo; juntament amb Daniel Muñoz, director general de Medi Natural; i Pau Lucio, de l’associació Zerinthya, han presentat aquest matí les activitats programades per a la inauguració de la primera microreserva de papallones de tot el territori valencià i que estarà situada al barranc de Borrell. L’acte tindrà lloc el dissabte 7 de desembre, a partir dels 10 h.

La microreserva de papallones naix com una de les accions de regeneració de la zona afectada per l’incendi per afavorir la comunitat d’insectes. És la primera microreserva d’aquestes característiques al territori valencià. El departament de Gestió Responsable del Territori està preparant un conveni de col·laboració amb l’associació Zerinthya, assessors i impulsors en la creació d’aquesta microreserva i experts en l’estudi, divulgació i conservació de les papallones.

Tal com ha explicat Alícia Izquierdo, la jornada començarà a les 10 h amb una presentació de la microreserva al Centre d’interpretació del paratge natural municipal Parpalló-Borrell. En acabar, hi haurà una degustació de llimonada ecològica. I a les 11.30 h, un passeig interpretatiu fins al barranc de Borrell on està situada la microreserva.

Daniel Muñoz va informar que la iniciativa naix com una més de les activitats que s’estan programant a la zona després de l’incendi patit fa dos estius. “Hem pensat que era important dedicar un punt als insectes, ja que suposen un element vital en la regeneració de l’espai. Per aquesta raó, ens interessem per la proposta de l’associació Zerinthya, ja que han realitzat actuacions similars a la zona nord d’Espanya”. D’aquesta manera, s’ha dedicat una zona d’una hectàrea per a aquesta microreserva.  va informar Muñoz.

Finalment, Pau Lucio va remarcar que la iniciativa servirà per a ajudar a la conservació de l’entorn i per generar un punt d’educació ambiental, al mateix temps que s’incorpora un nou producte turístic a les propostes que pot oferir Gandia. Lucio també ha informat que a la Comunitat Valenciana es poden trobar 185 espècies diferents de papallones, el 70% de les que hi ha a la península.

Els interessats a participar en la jornada poden inscriure telefonant al 667.697.448 o enviant un mail a medinatural@gandia.org.

Articles relacionats