14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Bellreguard està preparada per a començar el programa “Creant Futur”

Les persones dinamitzadores encarregades d’implementar el projecte d’Educació per a la Participació Juvenil a Bellreguard van participar de les jornades formatives de la xarxa “Creant Futur” que es realitzaren a Xàtiva. Estem teixint xarxa amb altres municipis del territori valencià com Alcoi, Picassent, Silla, Xirivella i Xàtiva.

La preparació és perquè en breu començarà “Cantera” en l’IES Joan Fuster. El projecte Cantera és la primera fase del programa “Creant Futur” que es treballarà a partir de gener en tots els grups de 2n de l’ESO de l’IES Joan Fuster.

“Creant Futur” és un itinerari d’Educació en la Participació Juvenil que comença en “Cantera” i que dura 4 anys i utilitza l’educació cooperativa per a desenvolupar valors socials i fomentar la participació de la joventut en la millora de Bellreguard.

Els dos primers anys són al centre educatiu en hores lectives en els grups de 2n i 3r de l’ESO (Cantera 1 i Cantera 2) i els següents es realitzen fora del centre educatiu (Creant 1 i Creant 2).

Juanjo Giner, regidor de Participació Ciutadana i Qualitat Democràtica, ha comentat “Es tracta de formar i crear l’hàbit de la participació en els joves i la millor forma és participant. Volem una joventut participativa i implicada en la construcció d’un poble millor, radicalment democràtic, igualitari, inclusiu i socialment just”

Articles relacionats