24.3 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

Gandia, ciutat 30 (quilometres/hora)

 

· “L’objectiu és reduir la contaminació atmosfèrica i acústica i aconseguir un trànsit més calmat perquè tots els vehicles puguen conviure”,  afirma Nacho Arnau, regidor de Trànsit

· Hi haurà 8 senyals a les entrades de Gandia per recordar que Gandia és una Ciutat 30

El regidor de Trànsit, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau; acompanyat per Pep Martínez Espasa, comissari Principal Cap de la Policia Local; l’intendent de la Policia Local de Gandia, Salvador Morant; i l’inspector, Marcos Miñana, ha anunciat una nova iniciativa per a conscienciar a la ciutadania de la importància de complir aquesta norma que ve marcada pel reial decret 970/2020 que canvia les limitacions de velocitat establides a l’article 50.

D’aquesta manera, les vies de plataformes úniques, abans 20 km/h, i les vies amb un únic carril per sentit de circulació, abans 50 km/h, passaran a ser de 30 km/h. Queden excloses ‘La Morada’ (10 km/h) i les vies amb dos o més carrils per sentit de circulació (50 km/h).

Per recordar aquest canvi, des de hui, huit de les entrades a la ciutat compten amb senyals on s’advertirà que Gandia és una Ciutat 30.
“El que aconseguim en aquesta Ciutat 30 és una disminució de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica i un augment de la seguretat de tots”, ha explicat Arnau. A més, ha afegit que “és un avanç i no podíem quedar-nos enrere d’altres ciutats i de la línia que ve marcada des d’Europa”.

“Hem d’aconseguir que els conductors d’un vehicle motoritzat respecten aquells conductors de vehicles per conviure tots en la ciutat. A banda, s’aconsegueix un tràfic més calmat”, ha conclòs.

Articles relacionats