21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia celebrarà una gala benèfica al Teatre Serrano a favor dels ucraïnesos el 14 d’octubre

La regidora de Relacions Internacionals, Cooperació i Immigració, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí la gala benèfica que se celebrarà al Teatre Serrano a benefici dels ucraïnesos el divendres 14 d’octubre. L’acte començarà a les 19.30 hores i l’entrada serà un donatiu de set euros.

cartell gala ucrania

En la presentació ha estat acompanyada per la presidenta de l’Associació Ucrania Une CorazonesSvitlana Shcherbak, el vicepresident Andriy Klymenko i el president de la Cambra de Comerç Hispano-Ucraïnesa, Mykhaylo Petrunyak.

A la gala benèfica hi participaran l’Orfeó Borja, que «col·labora desinteressadament amb la causa», tal com ha explicat Liduvina Gil, el Coro Infantil d’Ucraïna, una xiqueta cega «que canta meravellosament», com ha afegit el vicepresident de l’associació, Andriy Klymenko, i un grup de xiquets que interpretarà la cançò ‘Estefania’. També col·laboren el Departament de Cultura i l’Àrea de Política Festiva de l’Ajuntament de Gandia.

La regidora ha remarcat que «no podem deixar en l’oblit al poble ucraïnés, que està patint molt la guerra i per això hem d’omplir el teatre per recolzar-los». A més, ha fet una proclama pel poble ucraïnés i el món en general: «Aquesta és una lluita per reclamar els drets humans de les persones per tal de viure en pau».

Per la seua part, la presidenta de l’Associació  ‘Ucrania Une Corazones‘, Svitlana Shcherbak, ha explicat que «es tracta d’una organització jove, amb només sis mesos de vida. L’acte es fa perquè en maig firmarem un acord amb una ONG que ara té més de 100 xiquets orfes i 50 soldats des de l’inici de la guerra. Volem recaptar diners per totes les necessitats que ells tenen com puguen ser aliments, materials escolars o medicaments».

En la mateixa línia, el vicepresident d’aquesta mateixa  associació, Andriy Klymenko, s’ha mostrat molt agraït per «tota l’ajuda que estem rebent per part del poble espanyol i, concretament, del valencià i gandienc. Amb aquests actes estem ajudant a molts xiquets que des de la guerra tenen moltes dificultats i necessitats».

Finalment, el president de la Cambra de Comerç Hispano– Ucraïnesa, Mykhaylo Petrunyak, ha conclòs puntualitzant que «hi ha al voltant d’uns 500 refugiats ucraïnesos a Gandia des de l’inici de la guerra i que les necessitats bàsiques ara són roba d’abrigar, menjar i medicaments. Done personalment les gràcies a tots els que s’han bolcat amb els ucraïnesos perquè els han ajudat molt».

Articles relacionats