18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Gandia celebrarà el Dia de la Salut Mental

 

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil acompanyada per Ana Ocaña, representant del departament de Salut de Gandia ha presentat aquest matí en roda de premsa l’esdeveniment “Camina per la teua salut mental” on estan implicades ambdues entitats i diversos recursos de salut mental de la comarca.

La iniciativa tindrà lloc el 7 d’octubre, Dia de la salut mental, a les 10 hores al poliesportiu de Beniopa.

A l’activitat participaran diversos grups de Caminants com són els de: Bellreguard, Miramar, Oliva, Font, Benifaió de la Valldigna, Simat, Barx, Almoines, Vilallonga, Piles, Daimús, Castelló de Rugat, a més dels de Gandia a més d’integrants d’altres col·lectius com ASAEMSASEMASMISAF, el CCEM de Xeraco, Col·lectiu Öbertament, residència Montdúber, habitatges tutelats i el Centre de Dia de Càritas.

Tal com ha destacat Gil, es pretén valorar la importància de cuidar la ment i el benestar emocional. “Estem en un moment en què hem de reflexionar sobre un tema que ens afecta tothom. Directament o indirectament” “Hem de fer que l’activitat física siga un pilar essencial per mantindre la nostra salut. Sabem que quan cuidem el nostre cos, també cuidem la ment” “Caminar és una activitat a l’abast de tothom, independentment de l’edat o la condició física, per la qual cosa tots estem en condicions de millorar la nostra salut mental”.

cartell 3

D’altra banda, Ocaña ha explicat que tots els grups participants arribaran al punt de trobada realitzant una caminata que vorejarà el barranc de Beniopa fins a arribar al poliesportiu on es faran diverses activitats físiques a més d’un esmorzar i la lectura d’un manifest.

“Novament, l’ajuntament, el departament de Salut i diverses entitats treballem conjuntament per generar aliança que ens permeta anar en la mateixa direcció en un aspecte tan important com la salut comunitària” va concloure.

Articles relacionats