18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Potries organitza una visita guiada gratuïta per la ruta de l’aigua

– Potries celebrarà el dia mundial del turisme amb activitats gratuïtes i anuncia la creació d’un nou producte educatiu per a escolars

El dissabte 30 de setembre, amb motiu de la celebració del dia mundial del turisme, l’Ajuntament de Potries ha organitzat una visita guiada gratuïta per la ruta de l’aigua on es podrà conéixer de primera mà un patrimoni de més de 500 anys d’antiguitat que forma part del sistema de regadiu de l’horta històrica de la Safor.

La ruta començarà a les 10 h des de la Plaça de l’Ajuntament i té una durada aproximada d’uns 50 minuts.

celebracio dia turisme

Així mateix, la Cassoleria d’Àngel Domínguez oferirà una jornada de portes obertes també amb visites guiades, des de les 11 h fins a les 14 h. Aquest museu etnològic és la casa de l’últim terrisser que hi hagué en actiu a Potries on es conserven el taller, el pati i el forn morú a més d’una col·lecció de peces de ceràmica fetes en la localitat per les distintes cassoleries i rajolars que hi hagué.

L’aposta pel turisme educatiu i cultural com a base del projecte turístic

La principal novetat per al pròxim curs ha sigut el llançament d’un taller didàctic amb fang coordinat amb l’Escola-Taller ‘Les envernissadores’. Amb aquest producte turístic es pretén acollir en el municipi alumnat de totes les edats i disciplines docents.

Des del consistori afirmen que Potries reuneix les condicions perfectes per a convertir-se en una referència del turisme d’escolars tant per la seua història i el seu patrimoni així com per les zones d’esplai amb què compta el municipi. A més, disposen d’unitats didàctiques adaptades als diferents cicles educatius per a poder preparar la visita en l’aula.

L’alcalde, Sergi Vidal: “Estem convençuts de què el que oferim és un producte de qualitat i que la nostra oferta per a l’alumnat és completa perquè conjuga l’aprenentatge amb la diversió. Animem als centres educatius tant de la Safor com de comarques properes a què vinguen a conéixer-nos.”

Articles relacionats