GANDIA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE L’AUTISME SOTA EL LEMA “INCLUSIÓ, TOLERÀNCIA I RESPECTE”

“Cal conscienciar que les persones amb autisme estiguen presents a la nostra societat, que la gent els conega i comprenga”. Amb aquest objectiu, la presidenta de l’Associació de Familiars de Persones amb Transtorn de l’Espectre Autista, ASTEA, Celia Olcina, acompanyada pel regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha presentat aquest dijous els actes organitzats a Gandia en col•laboració amb col•lectius i associacions per celebrar el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme, el pròxim dissabte, 2 d’abril. Enguany, amb el lema: “Inclusió, Tolerància i Respecte”.

 

Una programació que s’iniciarà divendres amb un acte simbòlic que es celebra des de fa 10 anys a moltes ciutats arreu del món, però que tindrà lloc per primera vegada a Gandia. L’Ajuntament de Gandia s’il•luminarà de color blau, que representa l’autisme. L’acte tindrà lloc a les 20.30 hores. González ha animant la ciutadania “a assistir i participar de les activitats programades”.

Així, el dissabte, 2 d’abril, de 10 a 13 hores, hi ha prevista una excursió per la Marjal de Pego-Oliva, que eixirà a les 10 hores de l’aparcament del parc Ausiàs March. A la vesprada, de 18 a 20 hores i a la Casa de la Marquesa es farà lectura d’un manifest, una projecció de curtmetratges, del documental Planeta Asperger. Les activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania.

Actes a Marxuquera
D’altra banda, l’Associació de veïns de Marxuquera, amb la col•laboració de la Junta de Districte, ha organitzat també diversos actes per a celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Sota el lema “Comprendre és conèixer”, hi haurà una xarrada sobre l’autisme amb la projecció d’un fragment de la pel•lícula: “El cerebro de Hugo”, a les 11 hores, al centre social. I a les 12 h, està previst un acte popular de solta de globus.

Et Pot Interessar