22.7 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

Gandia aprova un conveni amb l’Autoritat Portuària de València per a regular els usos i espais del Port

• L’acord Implica que l’Ajuntament de Gandia assumirà el manteniment del Moll dels Borja, l’entorn de l’església de Sant Nicolau, la Llotja i el passeig de l’Espigó Nord i col·laborarà en la vigilància d’aquests espais.

• L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, es felicita per aquest conveni que “permetrà condicionar millor les zones que compartim l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària i ens ajudarà a assolir aquesta unió entre el port i la ciutat, a potenciar aquesta nova mirada a la mar de la ciutat de Gandia”.

La Junta de Govern Local de Gandia ha aprovat hui la firma d’un conveni amb l’Autoritat Portuària de València que regula la delimitació d’espais i usos portuaris. Aquest conveni arriba després que l’Autoritat Portuària haja cedit a l’Ajuntament de Gandia diferents àrees compreses dins la zona del Port per al seu ús per part de la ciutadania.

El nou acord implica l’extinció dels anteriors convenis i la unificació dels mateixos en un únic conveni de col·laboració que permetrà compatibilitzar el desenvolupament del Port amb les demandes del teixit econòmic i social.

L’acord que ha aprovat la Junta de Govern Local implica, d’una banda, que l’Ajuntament de Gandia assumirà el manteniment del Moll dels Borja, l’entorn de l’església de Sant Nicolau, la Llotja i el passeig de l’Espigó Nord. D’altra banda, el consistori, a través de la Policia Local, col·laborarà, juntament els cossos i forces de seguretat de l’Estat, en la vigilància d’aquests espais compartits per tal de garantir la seguretat del trànsit i de les persones.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, s’ha felicitat per aquest conveni entre ambdues administracions, ja que “permetrà condicionar millor les zones que compartim l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària i ens ajudarà a assolir aquesta unió entre el port i la ciutat, a potenciar aquesta nova mirada a la mar de la ciutat de Gandia”.

En aquest sentit, Prieto ha recordat que, a més d’aquest conveni sobre la delimitació d’espais i usos portuaris, l’Ajuntament de Gandia treballa en el concurs d’idees per a donar un ús als ‘tinglados’ del Port que l’Autoritat Portuària ha cedit a l’Ajuntament de Gandia. L’alcalde ha incidit en què “a través d’aquest concurs d’idees volem obrir la porta a la innovació i a la generació d’oportunitats, volem que siga un espai emblemàtic per a la ciutadania. L’objectiu és que a aquesta Gandia capital seguim generant oportunitats perquè siga la ciutat on vols viure”

Articles relacionats