15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Gandia aposta per tancar al trànsit el centre històric per guanyar espais als vianants

 

– El pròxim divendres es tancarà amb el consens dels comerciants i hostalers

– L’objectiu és guanyar espai per als vianants i per a les terrasses de l’hostaleria

– Es garanteix l’accés als residents per entrar o eixir dels seus garatges; a les zones de càrrega i descàrrega; als aparcaments públics; el pas dels taxis, vehicles autoritzats i d’emergències

– Josep Alandete: “Estem davant d’una nova Gandia que veurem amb altres ulls i on els itineraris a peu seran imprescindibles”

-Nacho Arnau: “Agraïm el suport dels col·lectius del centre històric, ja que és una nova oportunitat per a comerços i per al sector hostaler”

Gandia tancarà al trànsit el centre històric el pròxim divendres 12 de juny de manera provisional amb l’objectiu de facilitar el distanciament social amb motiu de la pandèmia del COVID-19. Una mesura que ha comptat amb el suport del Centre Històric Comercial i de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric. Aquesta iniciativa, què se suma a la impulsada l’1 de juny al passeig marítim coincidint amb l’inici de la fase 2 de la desescalada, pretén guanyar espai per al vianant i per a les terrasses de l’hostaleria. Així ho han confirmat aquest matí el vicealcalde i president de la Junta de Districte del Centre Històric, Josep Alandete, i el regidor delegat de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau.

Tancament 1Es procedirà al tancament de l’eix format per la plaça Duquessa Maria Enríquez, els carrers dels Carmelites, Jesuïtes i Duc Alfons el Vell, així com els voltants de la plaça Major, i el tram inicial del passeig de les Germanies (entre el Teatre Serrano i la passarel·la del riu Serpis). Queda garantit l’accés de residents i comerciants per a accedir o eixir dels seus garatges o necessitats de càrrega/descarrega, respectant la velocitat de 10 km/h per a adequar-la al pas per als vianants; als vehicles de transport per al proveïment dels comerços en horari autoritzat; taxis, vehicles autoritzats i d’emergències, així com l’accés als aparcaments públics.

 

El vicealcalde, Josep Alandete, ha destacat: “Gandia segueix apostant per un model ciutat amable, tranquil·la, segura i responsable mediambientalment que té com a únic objectiu la salut de les persones, com a centre de les seues actuacions urbanístiques. Amb aquesta mesura pacifiquem el trànsit en tota l’àrea compresa en el centre històric i el nucli antic del Raval. Cal destacar que s’ha fet de forma participada, no des de la confrontació, sinó amb contacte directe i diàleg amb els agents socials, veïnals i econòmics. Estem davant d’una nova Gandia que veurem amb altres ulls i on els itineraris a peu seran imprescindibles”.

TancamentEl regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha assenyalat que “si l’1 de juny vam tallar el trànsit en el passeig marítim, hui anunciem el tancament al trànsit del centre històric, una mesura que ha sigut consensuada totalment amb els comerciants i altres col·lectius com els hostalers, amb la qual cosa hem d’agrair el suport que hem tingut per part d’ells, ja que és una nova oportunitat per als seus negocis”. Arnau també ha indicat que “Gandia torna a ser pionera pel que fa a polítiques de mobilitat sostenible i, ara, no podia quedar-se enrere. A partir del pròxim divendres, farem un pas endavant i la ciutadania podrà gaudir del centre històric d’una manera amable, tranquil·la i sense preocupacions pel trànsit”.

Per la seua banda, el president del Centre Històric Comercial, Pedro Izquierdo, ha informat que després de mantindre diverses reunions amb representants del Govern local, la Junta del Centre Històric Comercial Gandia va debatre aquesta proposta i la va aprovar. “Donem tot el nostre suport a aquesta mesura que posa en marxa l’Ajuntament, ja que amb la crisi de la covid-19 serà molt positiva i beneficiosa tant per a l’hostaleria que podrà ampliar les seues terrasses, com per als vianants que podrà caminar i passejar guardant les distàncies de seguretat, donat que en el centre comercial obert disposem d’un espai natural ampli. Anem a veure com funciona i si és favorable, cosa que entenem que serà així, esperem que perdure”.

Finalment, el president de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric de Gandia, Pere Montalbán, entén que “aquesta mesura dinamitzarà el centre històric, beneficiant tant a l’hostaleria com al comerç, facilitant molt el treball dels hostalers, podent ampliar les terrasses sense perjudicar el veïnat. L’estiu a Gandia pensem que no serà tan dur com altres anys, i esperem que les persones puguen gaudir del nostre centre històric amb una tranquil·litat”.

Articles relacionats