23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Gandia mobilitzarà 2,3 milions d’euros per a els efectes de la guerra amb unitat d’acció

  • Unitat d’acció del Fòrum socioeconòmic de Gandia per afrontar els efectes de la invasió d’Ucraïna 
  • Grups polítics, agents socials i econòmics acorden un primer paquet de mesures complementàries a les del Govern central i la Generalitat, amb una inversió inicial de 2’3 milions d’euros.

 El govern de Gandia afrontarà les conseqüències de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i mobilitzarà 2,3 milions d’euros en ajudes complementàries a les que prepara el Govern central i la Generalitat, procedents del romanent de tresoreria de 2021. D’aquesta quantitat i, després de la seua aprovació en el ple ordinari celebrat hui, s’ha acordat destinar 700.000 € per a posar en marxa una nova edició del Xec Consum; 800.000 € per al sector turístic; 250.000 € per als serveis socials, a més d’altres partides menors. Els 500.000 € restants, es mobilitzaran per a fer costat als sectors productius en funció de les necessitats i propostes dels sectors i agents implicats.

Per aquesta raó, hui s’ha celebrat una nova trobada del fòrum socioeconòmic de Gandia, que es va posar en marxa per a atendre l’emergència per la COVID-19, i que s’ha convocat novament per a fer front a les conseqüències de la guerra.

La reunió ha estat presidida per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i ha comptat amb la participació del vicealcalde, Josep Alandete; els regidors de Polítiques econòmiques, Vicenta Ferrer; d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori; de Turisme, Vicent Mascarell; de Benestar Social, Inmacula Rodríguez i d’Agricultura i Pesca, Alícia Izquierdo. A més del portaveu del Grup Municipal del PP, Víctor Soler. Patronal i sindicats han estat representants pel president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur; Raül Roselló (secretari general comarcal de la UGT) i Andrés Bermejo (secretari general de la Unió intercomarcal de la Ribera-La Safor CC.OO).

L’alcalde ha insistit en la unitat d’acció, que serà concertada: Units els empresaris, sindicats, organitzacions empresarials i grups polítics de l’Ajuntament de Gandia amb l’objectiu del impuls dels sectors econòmics que puguen estar afectats, l’ajuda a les famílies i la reactivació econòmica de la ciutat en aquest temps tan difícil que comencem a viure. A banda de la unitat d’acció hi haurà fermesa i, sobretot, coherència. Seran mesures complementàries a les del govern d’Espanya i la Generalitat i àgils, perquè necessitem respondre igual de ràpid que vam fer amb els mesos més complicats de la pandèmia per a ajudar a qui, en aquest moment, ho necessita com són les famílies i les empreses.

Per la seua banda, el vicealcalde ha posat en valor la bona gestió econòmica del Govern del Serpis que ha permès mobilitzar, a l’igual que va fer durant la pandèmia, una bona part del romanents per atendre les necessitats previsibles d’esta nova crisi en la qual estem immersos per la Guerra d’Ucraïna. En eixe sentit, el diàleg amb tots els agents econòmics i socials que hem encetat hui és una manera de previndre on es necessitaran més eixes ajudes una volta conegudes les ajudes que vindran tant de l’Administració Central com del Govern autonòmic.

Des de l’oposició, el portaveu popular ha insistit en la necessitat d’una baixada important dels impostos, d’una exempció de les taxes, de que s’articulen mesures per a ajudar als nostres sectors productius, el sector primari, i especialment a les famílies que tanta dificultat estan passant; que estan veient com els rebuts de la llum, el preu dels productes bàsics i la inflació està fent un perjudici important en les seues economies, en les economies domèstiques. Eixes van a ser les nostres propostes, sempre des de l’estima que tenim a esta ciutat, i anem treballar per a poder portar-les endavant.

El president de Faes ha recordat que la seua organització va ser una de les impulsores de la primera comissió econòmica de la ciutat, que serveix d’experiència de treball des del consens i des de les ganes de millorar la situació de les persones més vulnerables. Pel que fa a les mesures que van a portar-se endavant, hem de dir que veiem molt encertades unes quantes...”

La valoració de la UGT de la reunió és molt positiva: Hi ha una gran preocupació, perquè estàvem en una recuperació bona del teixit econòmic després de la crisi de la Covid, però ara estem davant una amenaça extraordinària. Un instrument com el fòrum, que va ser molt útil en l’anterior crisi, ha de servir per abordar també aquesta situació. Cal acordar mesures que protegeixen les famílies, al teixit productiu de Gandia…”.

Finalment, Comissions Obreres també ha fet una valoració positiva, “perquè les mesures que hem parlat hui ací són necessàries. Anirem mirant poc a poc, com se pot treballar en unes mesures que puguen arribar a la major gent possible per a millorar la seua vida, dins de les nostres possibilitats.

Articles relacionats