22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia acull la VII Setmana Ciclista–Volta Comunitat Valenciana Fèmines

 

– Del 16 al 19 de febrer, amb etapa final i decisiva entre Tavernes de la Valldigna i Gandia

– Estaran presents 23 dels millors equips del món, amb la campiona del món Annemiek van Vleuten entre les participants

– Participen 161 corredores repartides en 12 nacionalitats diferents

La Setmana Ciclista-Volta Comunitat Valenciana Fèmines disputarà la seua setena edició entre els dies 16 i 19 de febrer. I aquest any, amb etapa final i decisiva entre Tavernes de la Valldigna i Gandia. Així ho han anunciat als mitjans la regidora d’Esports, Lydia Morant, i l’organitzador de la prova, Rubén Donet, representant també del CC Escapada.

Aquest any, la prova comptarà amb la presència de la vigent campiona d’Espanya, Mavi García, del Liv Racing Teq Find. La primera etapa serà amb eixida a Sagunt i cloenda a València. La segona jornada entre Borriana i Vila-real. La tercera entre Agost i Altea i el fi de festa, com ja s’ha mencionat abans, entre les localitats de Tavernes i Gandia. Exceptuant la primera, que serà propicia per a un final a l’esprint, la resta tindrà ports de muntanya que posaran l’atractiu extra a l’espectador.

El recorregut de l’etapa, que serà el dia 19 de febrer, tindrà 113 km amb tres ports destacats: Serra Grossa (3a categoria), Barxeta (4a) i Barx (2a). Acabarà a l’avinguda de la República Argentina de Gandia i l’arribada està prevista al voltant de les 14.00 hores. L’eixida, des de la plaça Major de Tavernes, serà a les 11.00 hores.

«Enguany, a diferència d’altres edicions en les quals Gandia és part de l’etapa inicial, ho serà de l’última etapa, en la que probablement es decideix la volta amb la rellevància que tindrà en l’àmbit informatiu tant nacional com internacional per la presència de les millors corredores del món», ha manifestat Morant.

Hi haurà presència de 23 equips, dels quals sis seran nacionals, a més del Movistar Team que és un dels 12 World Teams. També estaran presents 5 equips de la Unió Ciclista Internacional (UCI) com són el DASHandslingBePinkElite, AG InsuranceSoudal Quick StepTeam COFIDIS i el CeratizitWNT Pro Cycling.

«Quant a les valencianes, seran sis les representants autonòmiques. Estarà també present la doble guanyadora d’aquesta prova i vigent campiona del món, Annemiek van Vleuten, amb l’impacte que suposa tant per a la ciutat com per a les xarxes socials», ha afegit Donet.

Com a nota destacada i positiva, aquesta prova serà UCI 2.PRO aquesta edició, el que significa que promociona i se situa en la segona categoria de les carreres ciclistes de l’UCI.

Articles relacionats